"De skal kunne se tingene fra min side"

Charlotte Pilegaard, 34 år, førtidspensionist, bor i Faxe Kommune

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ved du, hvad du stemmer til kommunalvalget?

Ja

Stemmer du parti eller personligt?

Jeg stemmer personligt på en far til et af børnene i min søns børnehave. Jeg ved ikke så meget om politik, men han har ligesom mig et barn med særlige behov, og ud fra det, han har fortalt, stemmer jeg på ham.

Plejer du at stemme?

Nej. Jeg har kun stemt en gang før, og det var ved det seneste Folketingsvalg. Jeg havde ikke sat mig så meget ind i det, men alle omkring mig opfordrede mig til at stemme, fordi de ikke ville have Helle Thorning som statsminister, så jeg gik ned og stemte. Jeg har aldrig interesseret mig for politik, og jeg synes, at politikerne lover en masse uden at holde det, og så tænker jeg, at det ikke nytter noget at stemme alligevel. Derfor har jeg ikke rigtigt stemt før. Den her gang stemmer jeg, fordi jeg kender kandidaten og regner med, at jeg kan stole på det, han siger.

Hvordan har du fundet ud af, hvad du skal stemme på?

Vores børn leger sammen engang imellem, og når de har været sammen, har han sagt, at jeg skulle huske at stemme på ham. Han har fortalt mig, at han vil arbejde for at forbedre forholdene for børn med handicap, og jeg tænker, at det kun kan gavne, at der kommer en ind i byrådet, som har de samme problemer i dagligdagen som jeg selv. Han vil kunne gøre mere end en, der ikke selv kender til problemerne.

Hvad skulle en politiker stå for, hvis vedkommende var optimal i forhold til dine interesser?

Menneskelighed! Jeg går op i, at det er en politiker, der kommer fra samme vilkår som mig selv. Altså en der har prøvet at arbejde, en der har familie og børn, og som ikke har livet et liv højt på strå. Det skulle være en, der kunne sætte sig i mit sted og have en forståelse for, hvad det er for udfordringer, der kan være i hverdagen. Jeg kan se, at der på mange af valgplakaterne her i byen er gamle koner og så en fra fodboldklubben, men dem føler jeg ikke, jeg har noget tilfælles med. Det betyder noget for mig, at det er en, som jeg ved, kan se tingene fra min side.

Hvad betyder det for dig at stemme?

Det har ikke betydet så meget før, men den her gang håber jeg på, at min stemme kan hjælpe til, at ham, jeg kender, kommer ind. Jeg kan i hvert fald gøre mit ved at gå ned og stemme.