¨

De første gæster er nået til tops: - Det er koldt, flot og blæsende

01:48

Kom med helt op til toppen af tårnet på under to minutter. Video: Ida Kristensen - TV ØST

Fulde af forventning gik de første besøgende mod udsigtstårnet ved Haslev søndag middag. Nogle spændte og andre med højdeskræk. Koldt og flot var det.

Det er måske ikke helt som at bestige Kilimanjaro. Men alligevel. Det er højere end rundetårn.

Og for nogle var det lige højt nok.

Nu har de første gæster været oppe i det famøse udsigtstårn, der ligger i klatreparken Camp Adventure ved Haslev.

- Det er flot, koldt og blæsende, lyder det fra flere af de besøgende.

Klokken 10.00 stod folk i kø for at tage turen hele vejen op i det 45 meter høje tårn, der nu er Sjællands højeste punkt. Flere af de besøgende, der var mødt op i dag, havde begivet sig ud på eventyret på trods af, at de ikke er glade for højder.

Artiklen fortsætter under billedet

Thomas Møller Jørgensen og Natascha Jørgensen fra Næstved. Foto: Martin Stilling - TV ØST

- Jeg glæder mig til at se den flotte udsigt. Det bliver forhåbentlig flot. Jeg tror, det bliver koldt og blæsende, siger Thomas Møller Jørgensen fra Næstved.

Natascha Jørgensen var i dag taget med ham, selvom hun ikke har det alt for godt med højder.

- Frygten skal ikke stoppe én.

Artiklen fortsætter under billedet

Charlotte Skotte og Morten Juul besøgte som nogle af de første tårnet ved Camp Adventure, som åbnede for offentligheden søndag. Foto: Martin Stilling - TV ØST

Charlotte Skotte og Morten Juul var også mødt op i dag for at tage turen til toppen. Og de havde klædt sig godt på til lejligheden.

- Det bliver fantastisk. Sigtbarheden er god, og det er dejligt visuelt vejr i dag. Vi kan jo se langt. Men vinden er lidt kold, så vi har klædt os godt på, siger Morten Juul.

- Jeg har det ikke så godt med højder. Så det er en udfordring, siger Charlotte Skotte.

Hvorfor gør du det så?

- For at udfordre mig selv, tror jeg. For at se, om jeg kommer op.

Havde kikkerten med

Alex Emanuelsen havde taget turen til Camp Adventure fra Fensmark med sin kone Yvonne Emunelsen. Han havde kikkerten med i dagens anledning.

- Jeg ville jo prøve, om jeg kunne se den der bro til Sverige og så kan jeg ellers se alt det, man normalt ikke ser. Det er et rigtig godt tårn, og så når man har husket at tage kikkerten med.

Artiklen fortsætter under billedet

Alex Emanuelsen havde taget turen til Camp Adventure fra Fensmark med sin kone Foto: Martin Stilling - TV ØST

Hvad siger du til udsigten?

- Den er godt nok fin. Nu er vi også meget heldige med vejret. Man skal nok lige vælge de rigtige dage, når man skal herop. Men kan godt mærke, det rusker lidt heroppe.

Yvonne Emanuelsen er også godt tilfreds med udsigten:

- Den er helt fantastisk. Vi har snakket om, at nu kommer vi på den tid, hvor alle træerne er sprunget ud. Man kan lige forestille sig, hvordan det bliver, når bøgeskoven står i fuldt flor. Så bliver det en helt anden oplevelse, siger hun.

- En fed oplevelse

Selvom Oliver Hyttel Cappelen fra Rønnede måske nok er lidt mindre end de voksne, og har lidt kortere ben, tog han også turen op til toppen af tårnet.

- Der er godt nok langt ned. Man kan virkelig se meget. Træer og veje. Vi kan næste se vores hus. Men nogle grantræer står i vejen, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet

10-årige Oliver Hyttel Cappelen nåede toppen på tårnet søndag. Foto: Martin Stilling - TV ØST

Var du slet ikke nervøs?

- Kun lidt. For man har slet ingen fornemmelse af, hvor højt oppe man er, siger Oliver Hyttel Cappelen.

Kan du anbefale det til andre?

- Ja, helt klart. Det er en fed oplevelse. Og det er noget, man kan huske.

En lidt for stor udfordring

Det var ikke kun lokale borgere, der var mødt op på tårnets åbningsdag. Charlotte Preisler Friedlænder fra København havde også taget turen til Rønnede sammen med sine veninder.

Artiklen fortsætter under billedet

Charlotte Preisler Friedlænder Foto: Martin Stilling - TV ØST

- Jeg synes, udsigten er fantastisk. Det er virkelig en oplevelse at komme op over træerne.. Det er ikke så tit, man får lov til det her i Danmark. Det skulle selvfølgelig opleves. Vi kommer fra København, så vi suste herned ret hurtigt. Vi har fulgt med på de sociale medier lige fra de lavede fundamentet, siger Charlotte Preisler Friedlænder.

Det blæser lidt?

- Jeg synes bare, det er med til at give en stemning. Så længe vi ikke blæser ud over kanten, haha.

Og det er netop frygten for kanten, som flere af de besøgende i dag blev konfronteret med, da de skulle bevæge sig 45 meter over jordens overflade.

Det var dog heller ikke alle de fremmødte, der nåede helt til tops. Charlotte Skotte, der var højdeskræk og havde givet sig selv en udfordring, måtte indse, at hun havde udfordret sig selv lidt for meget.

- Da jeg nåede op over 2.000 meter (fra startpunktet, red.), kunne jeg godt mærke, at når jeg kiggede ned, havde jeg vingummi i benene. Jeg synes ikke, det var sjovt. Det sejlede. Jeg prøvede, men jeg kunne ikke mere. Jeg har en udfordring med at nå længere næste gang, jeg kommer, siger hun.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App