De ældre i Faxe fik vind i håret på nye cykler

Det blev fejret med vind i håret og hep fra dagplejebørn, da de ældre i Faxe Kommune fredag fik 12 nye cykler til at gøre hverdagen lidt sjovere med.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Alle ældre på Faxe Kommunes plejecentre skal have mulighed for at få vind i håret, og det fik de fredag, hvor 12 nye cykler blev indviet. Der er indkøbt side-by-side cykler og rickshaws til alle plejecentre som en del af aktivitetsprojektet på kommunens plejecentre.

Fredag blev de taget i brug med en tur gennem Haslevs gader, og på sidelinjen var byens dagplejere dukkede op med heppefriske børn, mens Mogens Stilhof, der er formand for social- og sundhedsudvalget klippede snoren.

I aktivitetsprojektet under ældrepuljen er der ansat 9 aktivitetsmedarbejdere. En på hvert plejecenter. De fungerer som forandringsagenter og arbejder ud fra en rehabiliterende tankegang. Projektet handler om at skabe livskvalitet, om at understøtte den enkelte ældres identitet og om at fremme følelsen af en meningsfuld hverdag på plejecentrene.

Mangler cykelpiloter

Tanken er, at de ældre fremover skal på cykelture i det fri jævntligt. Gerne med frivillige ved pedalerne. Derfor vil Faxe Kommune gerne have frivillige til at melde sig som cykelchauffører. Har du et par ledige timer i ny og næ - og har lyst til at glæde et andet menneske - kan du blive frivillig cykelpilot.

Der er informationsmøde tirsdag den 28. oktober 2014 klokken 19.00 på Dalgården, Thujavej 19 i Rønnede.

Læs mere her.

Her kan du se video fra dagen: