Datter vidner om fars sindstilstand op til drab

68-årig havde et far-søn forhold til sin datters ekskæreste, som han er dømt for at forsøge at dræbe. Det fortæller datter tirsdag i landsretten om sin far, der kommer fra Haslev.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Min ekskæreste havde ingen kontakt til sin egen familie, så han blev hurtigt som en søn for mine forældre. Allerede 20 dage efter, at vi blev kærester, kom han med hjem til jul.

Sådan lyder det tirsdag i Østre Landsret fra datteren til den 68-årige Jørgen Saugsted fra Haslev.

Dræbte advokat

Hendes far blev idømt fængsel på livstid ved Retten på Frederiksberg for et skyderi i fogedretten i København 16. september sidste år.

Skyderiet kostede den tidligere svigersøns advokat livet. Ekssvigersønnen overlevede med nød og næppe.

Datteren og hendes ekskæreste fik et barn sammen i 2011, men gik kort efter fra hinanden, og det forværrede forholdet mellem den 68-årige og datterens tidligere kæreste. Barnet blev centrum for en langvarig og bitter strid om samværsretten.

Lå søvnløs

Igennem et år havde morfaren ligget søvnløs over sagen, som han mente, at den tidligere svigersøn og dennes advokat Anders Lindholt havde kørt op, alene fordi de kunne.

- Min far har altid været god til at være rolig og fattet udadtil. Men indeni kan det være som et oprørt hav, lyder det tirsdag fra datteren.

Kommentaren får hendes far, der ellers har været rolig gennem hele forløbet, til at krakelere og græde sagte ved sin plads.

Koldblodigt og determineret

Dagen før det skæbnesvangre retsmøde i fogedretten savede morfaren løbet af sin jagtriffel og skrev et brev stilet til politiet. Ifølge ham selv havde han dog ikke lagt sig 100 procent fast på at slå nogen ihjel.

Det er anklagemyndigheden, der vil have byrettens dom på livstid stadfæstet, uenig i.

- Det er ikke en handling begået i affekt. Det er en likvidering. Han skød på en til to meters afstand. Det er planlagt, koldblodigt og determineret, siger anklageren i Østre Landsret.

Der ventes dom senere tirsdag./ritzau/