¨

Dårlig mobildækning rammer virksomheder

Foto: TV ØST

Den dårlige mobildækning i Førslev ved Haslev gør det svært at drive en forretning. Det frustrerer hos flere virksomheder i byen.

Hos entreprenørfirmaet Musse Byg & Anlæg i Førslev har de svært ved at få et stabilt signal til deres mobiler. Ofte er der slet ingen forbindelse, og andre gange er der huller i samtalen. 

- Vi kan ikke dokumentere hvor mange telefonopkald, der er gået tabt, og hvor mange kunder vi har mistet. Det er for dårligt, at vi ikke kan få et ordentligt telefonsignal i 2015, siger Michael D. Nielsen. Han er projektleder hos Musse Byg & Anlæg. 

Hos et andet firma i byen kender Pia Johannesen også til problemet. Hun er ejer af 'Madpigerne', som leverer mad ud af huset. 

-Det er svært at drive firmaet, når jeg skal undskylde over for kunderne, når jeg ikke kan gennemføre en hel samtale over telefonen. Nogle gange bliver folk irriterede og lægger på. Det er ærgeligt, siger Pia Johannesen. 

Faxe Kommunes mobildækning er et stort problem ifølge borgmester, Knud Erik Hansen (S). Han mener, at mobil- og bredbåndsdækning er vigtig for at sikre erhvervslivet de bedste muligheder.

- Når mobildækningen er ringe, stiller folk spørgsmålstegn ved, om det er til at drive virksomhed i vores område. Vi hører også tit fra borgere og turister, der siger, at mobildækningen ikke fungerer, siger Knud Erik Hansen. 

Borgmesteren mener ikke, at det er nok med den plan, regeringen har vedtaget, der skal sikre bedre mobildækning til hele landet I 2020.

 

En ny undersøgelse viser, at tre ud af ti i vores region har oplevet, at mobilsamtaler bliver afbrudt. Det skyldes den dårlige mobildækning på landet.

05:45 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App