¨

Danmark planter træer - stort liveshow sendes i aften fra Skovtårnet

Skovtårnet er rammen for aftenens liveshow Danmark Planter Træer. Foto: EFFEKT Arkitekter / Camp Adventure

Lørdag aften bliver Camp Adventures Skovtårn omdrejningspunkt i TV2’s store liveshow ”Danmark planter træer”.

Når Hr. og Fru Danmark lørdag aften smækker benene op i sofaen og tænder for fjernsynet, så vil Skovtårnet i nær Rønnede tordne op på skærmen.

I aften indtager TV 2 nemlig Gisselfeld Klosters skove, når de afholder Danmarks første store indsamlingsshow Danmark planter træer til gavn for klimaet.

Det bliver Puk Elgaard og Mikkel Kryger, der skal føre danskerne igennem et tre-timers show med underholdning, oplysning, gennemstillinger til hele landet og masser af indsamling for at nå målet om at kunne plante én million træer.

Camp Adventure - Dén havde vi ikke set komme

TV 2 sender direkte fra det 45 meter høje skovtårn, der også selv er opført i cortenstål og lokalt egetræ.

Vi har alle mulige ideer om spændende projekter. Dog havde vi ikke set den her komme

Ida Roed Rasmussen, lokationsansvarlig hos Camp Adventure

Hos Camp Adventure kan man selv se mulighederne for de smukke faciliteter, og de planlægger da også at udnytte dem. Men det kom alligevel som en overraskelse, da TV 2 ringede dem op.

- Vi har ikke som sådan ikke nogen grænse for, hvad skovtårnet skal kunne. Og vi har alle mulige ideer om spændende projekter. Dog havde vi ikke set den her komme. Men da de ringede og spurgte, om vi kunne være interesseret i et samarbejde, så var det helt sikkert, at det ville vi rigtig gerne, fortæller Ida Roed Rasmussen, som er lokationsansvarlig hos Camp Adventure.

MIDLERNE FORDELES PÅ DISSE TRE OMRÅDER:

For hver 20 kr. der samles ind, plantes der et træ et sted i Danmark, og vi støtter samtidig bevaring af eksisterende skov:

 

 • Plantning af træer i nye danske Folkeskove i samarbejde med Growing Trees Network Foundation (80%)
   
 • Opkøb og bevaring af dansk skov gennem Den Danske Naturfond (10%)
   
 • Bevaring af skov i Uganda gennem WWF (10%)

Og Ida Roed Rasmussen er ikke i tvivl om, at Skovtårnet er det helt rigtige sted for indsamlingsshowet.

- Det er klart, når man har et program, der så specifikt handler om, at Danmark skal plante flere træer. Altså det er træerne, der er omdrejningspunktet. Så er det jo helt åbenlyst oplagt at bruge tårnet, fordi vi med Skovtårnet kan se skoven og træerne samt mærke og dufte den på en måde, som man ikke kan andre steder, siger hun.

Der skal plantes én million træer

Formålet med det store liveshow er at rejse penge, så der kan plantes én million træer, hvilket kræver 20 millioner kroner. Træerne skal plantes på otte forskellige steder rundt i landet og selve udplantningen håndteres professionelt af Folkeskoven.

Flere træer vil optage CO2 fra atmosfæren, skabe bedre vilkår for dyr og planter, skabe naturoplevelser og øget livskvalitet for danskerne.

Med ’Danmark planter træer’ ønsker vi at samle, engagere og aktivere danskerne i forhold til klimaet

Lotte Lindegaard, TV 2's kanalchef

Derfor er formålet med begivenheden at skabe øget fokus på klimaudfordringerne og at understrege, at vi alle kan gøre en indsats.

- Klimaforandringerne er en af de absolut vigtigste problemstillinger for hele vores samfund, både herhjemme og globalt og derfor helt oplagt for TV 2 at sætte på dagsordenen. Med ’Danmark planter træer’ ønsker vi at samle, engagere og aktivere danskerne i forhold til klimaet - og ikke mindst understrege, at handling nytter, og at det gør en forskel, når vi gør noget i fællesskab, siger TV 2's kanalchef, Lotte Lindegaard, til TV 2.

Støt ’Danmark planter træer’

 • Sms TRÆ til 1234 og støt med 100 kr. + almindelig sms-takst.
   
 • Mobile Pay til nr. 323052 og støt med et valgfrit beløb.
   
 • Under det store indsamlingsshow kan du ringe og støtte på 70 15 02 00.
   
 • Læs mere her.

Allerede nu har projektet 600 hektar jord klar til at plante træer. Det ligger blandt andet fast, at der skal plantes ved Guldborgsund og Slagelse i vores region. Derudover er også Middelfart, Favrskov, Bornholm, Aarhus, Fredericia, Skive, Ballerup, Vesthimmerland, Horsens samt på Københavns Vestegn på listen over, hvor træerne skal plantes.

Danmark planter træer er et samarbejde mellem TV 2 og Danmarks Naturfredningsforening.

Kom en tur med op i toppen af tårnet på under to minutter. 

01:48

Foto: Martin Stilling - TV ØST

Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App