Dalbyhallen udvider ved hjælp af folkeaktier

Folkeaktier skal give den nye hal i Dalby et ekstra pift. Formand kalder det for flødeskum til hallen.

- Et cafeterieområde. Nyt fitnesscenter. Mødelokaler - og et stort udendørs legeområde. Alt det, som gør det sjovere og mere tiltrækkende at være her.

Sådan betegner Ole Jensen, formand for håndboldafdelingen i Dalby, målet for et nyt initiativ med at sælge folkeaktier i en ny udvidelse af Dalbyhallen i Dalby mellem Faxe og Haslev i Faxe Kommune.

quote Målet er, at det skal være en gevinst for hele byen

Ole Jensen, formand for håndboldafdelingen i Dalby

Det er egentlig en kommunal hal, der skal bygges ud med en ekstra hal - men målet med initiativet Sammenholdet er, at skaffe midler til det ekstra, som kan være med til at gøre den nybyggede idrætshal ved siden af den gamle hal til et egentligt medborgerhus i byen.

- Det er ikke kun idrætsforeningen, der kan bruge de her nye ting. Målet er, at det skal være en gevinst for hele byen. Vi håber på, at det vil få andre folk til at komme herop til hallen, siger han.

Den nuværende hal i Dalby.
Den nuværende hal i Dalby. Foto: Peter Kryger - TV2 ØST

Der skal bygges en ekstra hal i Dalby, fordi aktiviteten i den nuværende hal er så stor, at det går ud over de enkelte sportsudøvere.

- Vi er nu vokset ud af vores rammer. Vi har en håndboldafdeling med 200 ungdomsspillere, der nu kun træner 45 minutter  i stedet for en time af gangen, fordi vi ikke har mere tid, siger Ole Jensen.

Dobler værdi af folkeaktier op

Faxe Kommune bygger den nye hal, der ventes samlet set at koste et sted mellem 10 og 12 millioner kroner - men det er de ekstra ting, der nu samles ind til med folkeaktier fra Sammenholdet.

Bag kampagnen står Dalby og omegns borgerforening og Idrætsforeningen i byen, der ved at skaffe ekstra midler vil gøre den nye hal endnu bedre.

Og investeringerne i folkeaktier betyder samtidig, at beløbet vokser endnu mere. SuperBrugsen i Dalby og Møns Bank i Rønnede har nemlig hver for sig besluttet at give det samme støttebeløb, som der samles ind. Det betyder, at hver krone, der sælges i folkeaktier, reelt bliver til tre, når de lokale virksomheder har fået det til at vokse.

Sådan forestiller man sig, at den nye hal i Dalby kommer til at se ud.
Sådan forestiller man sig, at den nye hal i Dalby kommer til at se ud. Foto: Peter Kryger - TV2 ØST

- Det er en kæmpe succes. Jeg tror, at det bliver et kæmpe aktiv for hele byen og selvfølgelig også for foreningerne, der kan tiltrække flere medlemmer, fordi de får bedre muligheder for at træne, siger Ole Jensen.

Den nye hal i Dalby ventes klar ved juletid. Den kommer til at rumme en fuld håndboldbane, som kan deles op i fem badmintonbaner. Derudover bliver der 400 kvadratmeter med omklædning, depot, café og et multirum til møder og andre arrangementer for borgerne og foreningslivet i Dalby.