Cirkus åbner på anderledes vis - vil indhente årsomsætningen på tre måneder

Når Cirkus Baldoni for første gang i denne sæson slår teltdugen op, så bliver det både med afstand og håndsprit. Vejen til genåbning har ikke været nem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I dag afholder Cirkus Baldoni den sidste generalprøve. Når lys, musik og kostumer sidder i skabet, så pakker de teltet i Tureby i Faxe Kommune sammen, og kører mod Næstved, hvor den første forestilling finder sted på lørdag.

quote Vi får jo ikke et fyldt telt, tvært imod

René Mønster, cirkusdirektør, Cirkus Baldoni 

Normalt er det en intim oplevelse at sidde tæt i mørket på rækkerne i cirkusteltet, men nu er det kun hver anden række, der bliver taget i brug. Derudover, skal cirkusartisterne holde to meters afstand til publikum, og når man skal hente popcorn i pausen, så er der plexiglas foran ekspedienten.

- Det bliver fuldstændig anderledes. Vi får jo ikke et fyldt telt, tværtimod. Til gengæld kan vi nu reklamere med, at der altid er fuldt hus i Cirkus Baldoni, og det er fedt, siger cirkusdirektør René Mønster grinende.

Normalt har cirkusset plads til 474 gæster, men nu kommer der maximalt til at sidde 180.

Ét års indtægt på tre måneder

Cirkus Baldoni skulle egentlig have været klar til at byde velkommen allerede i midten af marts, men på grund af coronavirus var de nødt til at vente med at hamre teltplykkerne i.

Artiklen fortsætter efter videoen. 

 

Trods den udsatte sæsonstart, så er cirkusdirektør René Mønster overbevist om, at cirkusset nok skal klare sig økonomisk.

quote Halvdelen af vores årsindtægt er røget

René Mønster, cirkusdirektør, Cirkus Baldoni 

- Halvdelen af vores årsindtægt er røget, men vi råder bod på det ved at forlænge sæsonen i en måned. Vi snakker også om at lave noget i efterårsferien, og så vi har skruet ned for udgifterne. Vi bruger for eksempel ingen penge på markedsføring, så vi skal nok få den reddet hjem, så godt vi nu kan, siger René Mønster.

Artiklen fortsætter under billedet.

Cirkusdirektør René Mønster har været nødt til at spare på udgifterne til Cirkus Baldoni for at få økonomien til at løbe rundt.
Cirkusdirektør René Mønster har været nødt til at spare på udgifterne til Cirkus Baldoni for at få økonomien til at løbe rundt. Foto: Mahmoud Riyad Al-Tamir - TV2 ØST

Lige nu har cirkusset travlt med de sidste prøver. De skal blandt andet teste lyset og musikken, så timingen sidder i skabet, inden sæsonen skydes i gang på lørdag i Næstved.  

- Vi har gået og ventet på at få artisterne i gang i tre måneder, så det er fedt at være i gang. Der er er skidegod energi, og vi er alle sammen så glade, siger René Mønster.

Artister fra flere forskellige lande

Statsminister Mette Frederiksen (S) meldte ud, at cirkusser allerede måtte åbne fra den 21. maj, men det har først været muligt for Cirkus Baldoni at åbne nu.

quote Én gang blev vi ringet op af politiet, fordi de ikke mente, at der var nogle cirkusser, der tog ud

René Mønster, cirkusdirektør, Cirkus Baldoni 

Flere af cirkusset artister kommer nemlig fra forskellige lande i Europa, og det har derfor ikke været helt ukompliceret at få dem herop.  

- Mine artister har heldigvis et anerkendelsesværdigt formål, fordi de har et job og en kontrakt. Den kontrakt har de selvfølgelig skulle vise, når de har slukke passere grænseovergangene. Men én gang blev vi ringet op af politiet, fordi de ikke mente, at der var nogle cirkusser, der tog ud, men det er der altså, så det skulle vi lige bekræfte i telefonen, siger René Mønster.

En af cirkussets stærke mænd er blevet forsinket, da han kommer fra Ukraine. I Ukraine må man nemlig endnu ikke rejse ud, og derfor har cirkusset været nødt til at tænke kreativt for at udfylde hullet i programmet.

- Cirkusartister kan jo lidt af hvert, derfor er sønnen af et af artistparrene kommet ind som substitut på et nummer, indtil vores stærke mand igen er tilbage. Publikum bliver ikke snydt, han er helt fantastisk og dødcharmerende, siger René Mønster.

Sjællandssæsonen slutter den 17. september i Fensmark.
Sjællandssæsonen slutter den 17. september i Fensmark. Foto: Mahmoud Riyad Al-Tamir - TV2 ØST