Byråd: Vores borgmester skal males

I 2013 vedtog byrådet i Faxe Kommune, at borgmestre skulle have et foto-portræt. Nu har byrådet så vedtaget, at portrættet alligevel skal males.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Skal borgmesteren portrætteres af en maler eller nøjes med et foto-portræt?

Det har været et diskussionsemne i Faxe Byråd, siden man i 2013 besluttede, at borgmesteren i kommunen fremover måtte nøjes med et fotografi. Men nu er byrådet nået frem til en anden beslutning.

Det skriver Sjællandske.

Fremover skal borgmesteren i Faxe Kommune derfor portrætteres af en maler, og portrættet skal hænge i byrådssalen sammen med de tidligere borgmestre i kommunen, mener et bredt byråd.

- Jeg synes, det er naturligt, at borgmestre bliver malet, og det er da dejligt, at vi er stort set enige om forslaget, siger Borgerlistens René Tuekjær ifølge Sjællandske.

Portræt for et par tusinde kroner 

Det er Knud Erik Hansen (S), der er borgmester i Faxe Kommune. Han kan nu se frem til at blive portrætteret af en maler, men prisen for dét vil han ikke være med til at afgøre.  

- Jeg synes, vi skal bede kommunaldirektøren skaffe et overslag på et portrætmaleri og så lade økonomiudvalget få retten til at sige til og fra. Jeg vil dog gerne betakke mig for et par tusind, sagde han på byrådsmødet.

Det dyreste borgmesterportræt her i landsdelen hænger i Næstved. Her blev den mangeårige borgmester Henning Jensen (S) portrætteret for 141.750 kroner af kunstneren Thomas Kluge.