Bryggerikoncern fyrer direktør efter fem måneder

Jesper B. Jørgensen skal ikke længere lede Royal Unibrew i Faxe. Hollænderen Hans Savonjie overtager jobbet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Bryggerikoncernen Royal Unibrew skal have ny direktør, idet Jesper B. Jørgensen med øjeblikkelig virkning er fratrådt efter bare fem en halv måned på posten.

- Royal Unibrew har siden Jesper B. Jørgensens tiltræden den 1. april i år fortsat leveret solide resultater, og de ambitiøse, strategiske mål er fortsat uændrede.

quote Desværre har Jesper B. Jørgensens ledelsesstil vist sig ikke at passe til vores Royal Unibrew-kultur

Kåre Schultz, bestyrelsesformand

- Desværre har Jesper B. Jørgensens ledelsesstil vist sig ikke at passe til vores Royal Unibrew-kultur, siger bestyrelsesformand Kåre Schultz i en fondsbørsmeddelelse.

Bestyrelsen har i stedet peget på hollandske Hans Savonjie som ny mand i spidsen for bryggerigruppen, der står bag mærker som Ceres og Faxe og leverer Pepsis produkter til danskerne.

Har mere end 35 års ledererfaring

Savonjie har indtil chefskiftet fungeret som driftsdirektør og har mere end 35 års ledererfaring, herunder mange år i drikkevarevirksomheder.

Han skal fremover udgøre direktionen sammen med Lars Jensen, der er finansdirektør.

Kåre Schultz er desuden selv snart fortid i Royal Unibrew. 

Som en konsekvens af, at han snart tiltræder et job som administrerende direktør for den israelske medicinalkoncern Teva, har han besluttet at træde ud af bestyrelsen.

I stedet tager næstformand Walter Thygesen over, og Jais Valeur - der er administrerende direktør for Danish Crown - bliver ny næstformand.