¨

Brand i bigballer - igen

Foto: TV ØST

For 8. gang på en måned er der blevet sat ild til bigballer i regionen. Fredag aften gik op mod 400 bigballer op i røg i Faxe. Selvom ingen er kommet til skade

Brandfolk fra Faxe og Haslev rykkede ud for at slukke branden i bigballerne, der begyndte omkring klokken 20.

- Det er jo et irritationsmoment for mig, at man ikke kan have noget i fred, siger ejeren af halmballerne, Peder Skovholm Christensen.

Skulle være brugt til varme
De virka 400 udbrændte bigballer var omkring 200.000 kroner værd og skulle have været sendt til et kraftvarmeværk.

- Det er jo varme til befolkningen, der stod her. At folk så synes, det er sjovt at sætte ild til det, det synes jeg da er sørgeligt, siger landmanden.

Det er 8. gang på lidt over en måned, at ukendte gerningsmænd sætter ild til halmballer i landsdelen.

Brande er påsatte
Første brand skete i Dyremarken ved Præstø den 19. august. Den 2. september vågnede politiet så op til en nat og morgen, hvor der havde været seks halmbrande i Kalundborg, Sorø, Ringsted, Fjenneslev og Ruds Vedby.

Politiet ved ikke, om det er de samme gerningsmænd, eller der er tale om flere. Men selv om ingen er kommet til skade ved brandene, tager politiet dem alvorligt:

- Vi vil meget gerne fange de typer, der gør det, fordi det har det jo med at eskalere. Først er det måske bare en lille halmstak, så bliver det til flere, og så ender det nogle gange over i beboelseshuse, og det skulle vi jo gerne undgå, siger vagtchef, Søren Nielsen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

To vidner har fortalt, at de så en sølvgrå Mercedes-lignende bil ved marken i Faxe i aftes. Hvis du har oplysninger om den eller andre ting, der kan lede politiet på sporet af gerningsmændene, kan du ringe 1-1-4

02:15 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App