Bragede af sted med 154 km/t på Køgevej

To bilister må sande, at det er slut med at køre bil i en periode, efter de kørte alt, alt for stærkt på Køgevej i Faxe.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I disse dage kører danskerne land og rige rundt for at komme til julefrokoster og familiesammenkomster.

Nogle af dem bliver også snuppet i at have foden lidt for tungt på speederen på køreturen hjem til svigermor og svigerfar.

Det var en fartkontrol tirsdag eftermiddag på Køgevej ved Faxe et bevis på.

Den bilist, der kørte mest for stærkt, nærmest fløj af sted med 154 kilometer i timen – vel at mærke på en vej, hvor man kun må køre 60.

135 bilister blitzet

Bilisten kan sammen med én anden, som også overskred fartgrænsen med mere end 100 procent, se frem til en længere periode, hvor han eller hun ikke må sætte sig bag rettet.

Bilisterne har nemlig fået en ubetinget frakendelse af kørekortet, og det betyder, at du mister retten til at køre bil i mindst seks måneder, og at du skal bestå både teoriprøve og en ny køreprøve for at få kortet tilbage. De to bilister får også en klækkelig bøde.

Der var dog også andre, der gik i fælden tirsdag. Af alle 414 bilister, som fik målt deres fart under kontrollen, fik hele 135 et lysglimt med på vejen – og en bøde med posten. Tre bilister fik desuden en betinget frakendelse af kortet.

Fakta om betingede og ubetingede frakendelser