¨

Borgmester: Vi styrer ikke mennesker efter kvoter

Foto: TV ØST

Beskyldningerne om, at Faxe Kommune sætter syge borgere i kvoter er forkert, siger borgmester. Han er vred over kritikken.

- Nej, vi uddeler ikke sygedagpenge efter kvoter. Vi har måltal, som dækker over, at vi arbejder meget seriøst med at få flere syge tilbage på arbejdsmarkedet.

Det er nu meldingen fra Faxes borgmester Knud Erik Hansen (A), efter kommunen tidligere i dag blev fremhævet som en af de kommuner på landsplan, der uddeler sygedagpenge efter kvoter.

Mødt af voldsom kritik

- Det er rigtigt, at vi i vores beskæftigelsesplan for i år har lavet nogle måltal for, hvordan vi ser udviklingen i sygedagpenge, og hvordan tallet skal udvikle sig. Men det tal dækker jo over en helt særlig indsats overfor at få folk væk fra sygedagpenge og i gang på arbejdsmarkedet igen, siger han.

Kritikken i dag kommer fra socialrådgiver Ricky Magnussen, der hos Avisen.dk langer voldsomt ud efter blandt andet Faxe Kommune, som han mener bruger måltallene som kvoter. Han ser en direkte sammenhæng mellem måltallene og en række kreative afslag på at få sygedagpenge ud over det første år.

Dropper de omdiskuterede tal

Men kritikken er forfejlet, mener Knud Erik Hansen.

- Vi kontakter hurtigt de sygemeldte – og forsøger i tæt samarbejde med læger at få dem hurtigt tilbage på arbejdsmarkedet. Og som den største arbejdsgiver i kommunen gør vi en helt sætlig indsats i forhold til vores egne ansatte, siger han.

Han understreger dog samtidig, at kommunen i beskæftigelsesplanen for 2013 har opgivet de omdiskuterede tal.

- Vi har ingen måltal næste år, siger han.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App