Borgmester om ny læreruddannelse: Fjerner en del af chokket

Det er en fordel med flere modne lærere, siger borgmester, efter UCSJ og seks sjællandske kommuner fremover tilbyder en skolebaseret læreruddannelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De lærerstuderende er langt bedre forberedte på, hvad der venter ude i virkeligheden, hvis de går på den nye skolebaserede læreruddannelse, som University College Sjælland (UCSJ) og seks kommuner i Region Sjælland samarbejder om.

Det mener i hvert fald borgester Knud Erik Hansen (S) fra Faxe Kommune, der fremover tilbyder fire uddannelsesstillinger til lærerstuderende som en del af den nye ordning. Det betyder, at eleverne sideløbende med den 4-årige læreruddannelse skal arbejde to dage om ugen på en skole i Faxe.

quote Det fjerner blandt andet en del af chokket, når man kommer ud i virkeligheden, at man allerede har erfaring fra jobbet

Knud Erik Hansen (S), borgmester i Faxe

- Det er en stor fordel at kombinere teori og fakta på den her måde, når man skal uddanne lærere. På nogle af professionsbachelorerne er teori kommet til at fylde meget mere, men jeg tror på, at det er vigtigt med praktikken, siger Knud Erik Hansen og tilføjer:

- Det fjerner blandt andet en del af chokket, når man kommer ud i virkeligheden, at man allerede har erfaring fra jobbet.

Fordel med modenhed

Borgmesteren fremhæver også, at den nye uddannelse kan være en fordel for personer, som ikke lige kom i gang med en uddannelse lige efter gymnasiet, men i stedet har brugt tid på at rejse eller arbejde.

- De her mennesker har en vis modenhed, og det tror jeg er en fordel i uddannelsessystemet. De ved måske mere om livet, og det er ingen skade til, når man skal undervise vores børn. Det er ikke, fordi jeg ikke har tillid til dem, der går den direkte vej, men kombinationen mellem de to typer lærere er vigtig, siger han.

quote Jo længere væk uddannelsen ligger, jo sværere er det at rekruttere. Det kan det her afhjælpe

Knud Erik Hansen (S), borgmester i Faxe

Derudover er det også en meget konkret fordel for Faxe Kommune, at de nu tilbyder uddannelsesstillinger til lærerstuderende. Kommunen har ligesom mange andre i regionen problemer med at trække lærere til området.

- Det er ikke et stort problem for os endnu, men vi er helt klart mere udfordrede, end vi var, da der lå et seminarium i Haslev. Jo længere væk uddannelsen ligger, jo sværere er det at rekruttere. Det kan det her afhjælpe, siger Knud Erik Hansen.

Faxe Kommune har slået uddannelsesstillinger op på Østskolen, Vestskolen og Midtskolen, herunder en enkelt stilling på specialtilbuddet på Afdeling Øen.

Der er ansøgningsfrist til uddannelsesstillingerne den 5. marts, og derudover skal man også søge ind og opfylde optagelseskravene på læreruddannelsen på UCSJ i Vordingborg for at komme i betragtning. Der er ansøgningsfrist 15. marts til læreruddannelsen.