Borgere efter 15-årig dreng er død af MDMA: Der er alt for meget af det her i Haslev

Borgerne i Haslev er chokerede over, at den 15-årige Adam Buk er død, efter at have taget MDMA.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den 15-årige Adam Buk fra Haslev afgik natten til torsdag ved døden, efter han fredag den 2. februar indtog stoffet MDMA sammen med sin jævnaldrende kammerat.

Hans kammerat kom hurtigt ovenpå, efter han også blev syg af stoffet, men Adam Buk blev lagt i kunstig koma og han har siden svævet mellem liv og død. Natten til torsdag sov han stille ind.

Og det er noget, der ryster borgerne i Haslev.

quote Jeg synes desværre, at der er alt for meget af det her i Haslev. Alt for meget stoffer og ballade, der løber løbsk.

Sune Petersen, Haslev

- Det er dybt tragisk, siger Bente Rasmusson, der bor i Førslev lige uden for Haslev.

- Jeg ville så nødigt være i deres sko.

Alt for mange stoffer i byen

Sune Petersen fra Haslev bruger også ordet tragisk til at beskrive hændelsen.

- Det er synd. En ung knægt på 15 år – det er dybt tragisk, siger Sune Petersen. 

Bente Rasmusson mener, at der er for få tilbud til de unge, og det er derfor, nogle måske ender med at prøve stoffer.
Bente Rasmusson mener, at der er for få tilbud til de unge, og det er derfor, nogle måske ender med at prøve stoffer.

- Jeg synes desværre, at der er alt for meget af det her i Haslev. Alt for meget stoffer og ballade, der løber løbsk. Der er desværre alt for meget af det her i byen, og det har tit og ofte været helt tydeligt på gaderne, at folk har solgt. Så jeg håber, der kommer lidt mere styr på det. 

For få tilbud til de unge i Haslev

Bente Rasmusson mener, at grunden til, at så unge forsøger sig med hårde stoffer, kan forklares med, at der er mangel på tilbud til de unge i byen.

- Der er ikke ret meget, og så begynder de jo selv på et eller andet, der ikke altid er lige smart. Og jeg tænker, at det kan være et resultat af det, og at man set i lyset af det, skal stramme lidt op i kommunen i forhold til de unge, siger Bente Rasmusson.

quote Jeg bliver ked af det på de drenges vegne, at livet pludselig går i stykker på én dag, fordi man tog et forkert valg

Martine Rambow, Haslev

- Det var også det, jeg oplevede, da jeg havde børn på 15 år eller der omkring – der er ikke noget. Der er måske en ungdomsklub og det er det. Og hvis det ikke er et tilbud, der passer, så er der måske noget sport, men det er så begrænset, hvad der er. Der burde være mere i en by på den her størrelse.

Dagens Danmark er blevet vildt 

Martine Rambow mener, at kulturen blandt de unge er blevet mere vild.
Martine Rambow mener, at kulturen blandt de unge er blevet mere vild.

Martine Rambow, der bor i Haslev, er overrasket over, at det er en kun 15-årig dreng, der har forsøgt sig med stoffer.

- Jeg synes, 15 år er meget ungt. Nu er jeg selv 24 og jeg ved faktisk ikke rigtigt, hvordan jeg har det med det. Jeg bliver ked af det på de drenges vegne, at livet pludselig går i stykker på én dag, fordi man tog et forkert valg, siger hun og fortsætter:

- Jeg tror, man skal prøve nogle grænser af. Det er det, jeg tænker om det. At dagens Danmark er blevet lidt mere vildt. Det var ikke sådan, da jeg var 15 år i hvert fald