Boom: Hunde plages af ræveskab

Dyrlæger i Faxe, Vordingborg og Holbæk oplever, at antallet af hunde med skab er steget. Det milde vejr kan være en af årsagerne, lyder det.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De seneste måneder har dyrlæger i Faxe, Vordingborg og Holbæk oplevet flere hunde komme ind med ræveskab. Det skriver Sjællandske

- I forhold til de seneste 2 vintre, har vi denne vinter fået langt flere patienter ind, som har skab. Vi oplever også, at der er mange flere lopper og flåter, end tidligere år - måske fordi vi i øjeblikket oplever meget mildt vejr, så hundene er mere ude i skove og på græs, eller måske fordi rævebestanden er stor i år - årsagerne kan være mange, siger Lotte Ladefoged fra Faxe Dyrehospital.

Læs her, hvad du som hundeejer skal være opmærksom på, hvis der er skab i området

Kløe og hårtab

Samme melding kommer fra Vordingborg Dyrehospital, der også har fået flere hunde ind med ræveskab de seneste måneder, og dyrlæger i Holbæk-området oplever samme stigning, uden at tallet dog er opgjort statistisk.

Ifølge Danske-dyreinternater.dk er ræveskab en hudlidelse, der skyldes miden Sarcoptes scabei var. Canis. På siden skriver de, at der findes flere arter af skabmider, og at de er tilpasset deres specifikke værter. De primære symptomer på ræveskab er kløe, der efterfølges af hårtab og sårdannelse.