Blind borgmester i Faxe

Faxes borgmester fik tirsdag noget af en udfordring, da en flok blinde ville vise ham, hvor svært det er at komme rundt i trafikken i Faxe, når man ikke kan se.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var en frisk borgmester, der kastede sig ud i udfordringen, da repræsentanter fra Dansk Blindesamfund tirsdag inviterede ham på en rundtur i Faxe - med bind for øjnene.

Mange steder er der stadig ikke etableret hverken ledelinjer eller lydsignaler, og derfor ville de blinde og svagtseende borgere gerne gøre opmærksomme på, hvor svært det faktisk er at komme rundt i trafikken.

- Jeg mener, at det er en menneskeret at kunne færdes sikkert i trafikken, lyder det fra kredsformand for Dansk Blindesamfund, Storstrømmen, Claus Giasson Jensen.

Han fortæller også, at mange blinde og svagtseende har en tendens til at isolere sig derhjemme, fordi de ikke tør gå ud i trafikken.

Svært at finde vej

Efter en længere gåtur med bind for øjnene må borgmester, Knud Erik Hansen (S), da også indrømme, at det er meget svært at gå i trafikken uden at kunne se.

- Lige da jeg fik bindet på og skulle gå, da var det voldsomt grænseoverskridende. Jeg havde ingen fornemmelse af retning, og det er meget utrygt, forklarede borgmesteren.

Et lydsignal i et lyskryds koster omkring 70.000 kroner, hvis det skal installeres i et nyt lyskryds - hvis det skal installeres i et eksisterende lyskryds koster det omkring 100.000 kroner. 

Men ifølge Knud Erik Hansen er det ikke prisern, der i sig selv er skræmmende. For ham handler det især om, at man skal have opmærksomhed på at få løsningerne tænkt ind fra starten.

- Vi har for eksempel et par lyskryds, der skal totalrenoveres i Rønnede og i Haslev inden for de kommende år, og der skal man selvfølgelig være opmærksom på at få det med, siger Knud Erik Hansen.