Biografejer jubler - gæsterne vælter ind efter et rædselsfuldt år

Regnvejr og længe ventede film trækker folk i biografen efter halvandet års nedgang.

Det sidste halvandet års tid har ikke ligefrem været en fest i landets biografsale. Biograferne har kæmpet mod coronalukninger, udskudte storfilm og en konflikt med filmdistributørerne.

Men efter noget af et rædselsår er stemningen vendt, og i biografen Kanten i Faxe er både biografsæder og popcornbægre godt fyldt op. 

- Vi har haft en august og september, der har været dobbelt så god som normalt. Det er en vidunderlig ting at konkludere, fortæller biografejer Jesper Larsen, som foruden biografen i Faxe også driver en biograf i Haslev og Næstved.

quote Man er træt af at sidde derhjemme og streame serier

Dorthe Bruus, Slagelse

Jesper Larsen peger på flere årsager til den positive udvikling:

- Det er regnvejr, og det er jo godt for biograferne. Men det skyldes også en ophobning af store film. James Bond har vi for eksempel ventet på i to år, forklarer han.

Der er godt gang i popcornmaskinen i Faxe. Det skyldes især en række helt store blockbusters.
Der er godt gang i popcornmaskinen i Faxe. Det skyldes især en række helt store blockbusters. Foto: Toke Sloth Grøndal - TV2 ØST

Flere andre populære film har haft premiere i de seneste måneder, blandt andet den danske rekordsællert Ternet Ninja 2. Netop den film har også sat gang i billetsalget hos biografen Panorama i Slagelse.

- Da Ternet Ninja 2 kom, kunne vi pludselig igen gå ind i en sal og se, at der var fyldt igen. Det var virkelig godt, og man kunne mærke på folk, at de havde glædet sig, fortæller biografchef Kristoffer Gade.

quote Nu håber vi bare, at den gode stime fortsætter

Jesper Larsen, biografejer, Faxe

Og det kan de besøgende nikke genkendende til:

- Man er træt af at sidde derhjemme og streame serier. Det er en anden oplevelse, når man går i biografen, fortæller Dorthe Bruus fra Slagelse.

Dorthe Bruus er med en veninde i biografen - og det har været savnet.
Dorthe Bruus er med en veninde i biografen - og det har været savnet. Foto: Toke Sloth Grøndal - TV2 ØST

Biografgængerne har smil på læben - og det samme har chefen :

- Vi har haft rigtig meget at se til. Det har været helt fantastisk ovenpå den nedlukning, vi har været igennem, at vi kan få gang i kedlerne igen. Lige nu tyder det på, at også oktober bliver rigtig god, fortæller biografchef Kristoffer Gade fra Panorama.

Biografer
Foto: Toke Sloth Grøndal - TV2 ØST

I biografen Kanten i Faxe er der ingen tvivl om, at der lige nu er stor interesse for film på det store lærred:

- Nu håber vi bare, at den gode stime fortsætter, og at folk godt kan kapere endnu mere biograf. Men lige nu er der gode tider i biografbranchen, siger Jesper Larsen.