Bilist mister kørekortet: Kørte 148 kilometer i timen på skolevej

En bilist står til en ubetinget frakendelse af kørekortet, efter en bilist tirsdag ræsede forbi en skole med 148 kilometer i timen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Langt de fleste bilister overholdt hastighedsgrænserne, da politiet tirsdag gennemførte en fartkontrol ved Dalby nær Haslev.

På Karisevej ligger en friskole – og langs denne strækning foretog politiet en bestilt fartkontrol – det vil sige en fartkontrol, som er bestilt af borgerne.

Det var da også et tiltag, der viste sig at give mening for politiet. En bilist blev nemlig målt til at køre hele 148 kilometer i timen på vejen forbi skolen. Man må maksimalt køre 70 kilometer i timen på strækningen.

Mister kortet

Den høje fart betyder, at bilisten står til en ubetinget frakendelse af kørekortet. Det betyder normalt, at der går mindst seks måneder før bilisten igen kan gå til en ny teori- og køreprøve.

Bilisten, der står til at miste kørekortet, var dog ikke den eneste, der kørte for hurtigt på strækningen. 52 bilister blev målt til at køre for stærkt – heraf står fem til at få et klip i kørekortet.

Politiets fotovogn holdt nær skolen i mere end fem timer tirsdag eftermiddag. 676 bilister passerede forbi skolen under kontrollen.