To biler beslaglagt efter bilisters promillekørsel

Politiets øgede indsats mod spirituskørsel kostede søndag to mænd deres køretøjer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

To mænd må finde en anden måde at transportere sig rundt på. De fik nemlig begge konfiskeret en bil søndag, hvor de blevet taget i at køre spirituskørsel med for høj promille. Det sker, når promillen er over 2, hvor den højest tilladte promille er 0,5. 

I det ene tilfælde kørte en politipatrulje fra Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi på Dalbyvej i Karise, da politibetjentene kl. 07.55 så en mand sidde i en bil og sove med motoren kørende.

Manden viste sig at være 28 år gammel, uden fast bopæl og uden kørekort. Hans promille blev målt til at være for høj til at køre bil - og desuden viste det sig, at bilen ikke var indregistreret, for de nummerplader, der sad på bilen, hørte til en anden bil. 

Farvel til bilen

Den 28-årige blev herefter anholdt og sigtet for spirituskørsel, for at køre bil uden kørekort, for tyveri af nummerplader og for at køre i en ikke-indregistreret bil uden forsikring.

Og så måtte han altså se bilen blive beslaglagt på stedet.

Senere søndag aften kunne en anden patrulje standse en slingrende bil på Alleen i Sorø efter et tip fra en anden bilist. Politiet standsede før kl. 21 den formodede spritbilist, som var en 51-årig mand fra Herlufmagle, og da en alkometertest bekræftede, at han havde en promille, der var langt højere end det tilladte, blev han anholdt og sigtet for spirituskørsel, og på grund af promillens størrelse blev hans kørekort inddraget - og hans bil beslaglagt på stedet.