Bevægelses-eksperiment begejstrer minister

MSG Haslev fik fredag besøg af Undervisningsminister Christine Antorini (S), der skulle se, hvordan eleverne eksekverer undervisningen med bevægelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det er en fed måde at lære på!

Sådan lød beskeden fra Maria Wedel Christensen, der er en af de elever, der fredag fremviste eksempler på undervisning som en del af projekt ”Læring i Bevægelse”.

- Det har været meget nemmere for sådan en som mig at forstå de her ting. Og selvfølgelig har jeg haft nogle af de her ting i folkeskolen, men jeg har det sådan lidt… jeg kunne intet huske fra folkeskolen, og nu sidder det der bare.

Begejstret minister

Det er Undervisningsministeriet, der har sat projekt ”Læring i Bevægelse” til havs, og det er Midtsjællands Gymnasium i Haslev, der har pustet vind i sejlene siden sommeren 2013.

Derfor havde Undervisningsministeren lagt vejen forbi Haslev for at se eksempler på undervisningen og høre elevernes egen mening.

- Det man gør her på gymnasiet, synes jeg, giver stor inspiration til at man rent faktisk får motiveret eleverne til at blive så dygtige som muligt ved at de også bruger krop, bevægelse og anvendelsesorientering til at langt på teorien, sagde Christine Antorini (S).

Social sidegevinst

Formålet med undervisningsøvelserne er egentlig at få sat fart i indlæringen. Men Maria Wedel Christensen giver projektet æren for en anden udvikling i klassen.

- Jeg tror, vi alle sammen har det på den måde, at vi er blevet rystet sammen på en helt anden måde end de andre klasser, og det tror jeg, projektet har været med til at gøre, siger hun.