¨

Beskæftigelsesprojekt er en succes

Foto: TV ØST

På Paraplyen i Haslev har de hjulpet folk i uddannelse eller i arbejde. Værestedet har været en del af et landsdækkende projekt, der har haft stor succes.

Et socialt værested har fået folk tilbage på arbejdsmarkedet eller fået dem i gang med en uddannelse. Paraplyen i Haslev har været en del af det landsdækkende beskæftigelsesprojekt: Indsats i Udkanten.

En af dem, der har haft gavn af projektet, er Henrik Hansen på 55 år. Han er nu startet på HF i Køge.

- Jeg har fået mulighed for at proppe noget viden ind i mit hoved og udvikle mig personligt. Det har været ret vildt, fortæller han.

Henrik Hansen arbejdede som maler i 32 år, men så gik et eller andet galt. Han fik psykiske problemer, og han endte på gaden og blev misbruger.

Så værestederne Paraplyen og Gården har været hans vej ud af misbruget.

- Det har været med til at få mig et sted hen, hvor jeg synes, jeg er brugbar for samfundet, og de mennesker jeg omgås. 

Henrik Hansen starter på pædagoguddannelsen, når han er færdig med HF. Den helt store drøm er at læse psykologi.

Indsats i udkanten

Projektet: Indsats i Udkanten kørte fra 2011 til 2014. Projektet var finansieret af statens satspuljer med omkring 17 millioner kroner. På landsplan har der været otte sociale caféer, der har hjulpet socialt udsatte. Blandt andet Paraplyen i Haslev.

Nu er der blevet evalueret på projektet, og 61 procent af de 625 personer, der har været tilknyttet projektet, er kommet i arbejde eller i uddannelse.

Paraplyen i Haslev fortsætter deres arbejde med socialt udsatte. I 2012 åbnede Paraplyen endnu en afdeling i Haslev. Gården. Meningen er, at Gården skal ansætte folk i flexjob og skånejob. 

[video:videonode:242591]

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App