Avis kæmper for politistation

Ugeavisen Faxebugten har startet en underskriftsindsamling for at bevare deres lokalpoliti i Rønnede og Faxe.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Normalt skriver de selv, men nu opfordrer journalisterne på ugeavisen Faxebugten også deres læsere til at gribe pennen. Avisen er gået til kamp for at bevare deres lokale politistation i Faxe og deres landbetjent i Rønnede.

- Det er noget, der betyder utrolig meget for folk herude, og hvis ikke vi skulle gå forrest, hvem skulle så?, siger redaktør Torkild Svane Kraft.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi overvejer i øjeblikket at samle det lokale politi i Haslev, men det er alt for langt væk fra Rønnede og Faxe, mener de ansatte på Faxebugten. De frygter blandt andet, at antallet af indbrud vil stige, hvis politiet bliver placeret i Haslev. 

Bladchef Christian Kopranen ser ingen problemer i, at Faxebugtens journalister giver udtryk for deres holdning i avisen.

- Vi har primært gjort det for at bakke op om det område, vi opererer i til daglig, og jeg synes absolut ikke, at det gør noget, at vi involverer os. Det gør os måske bare endnu mere nærværende, end vi er nu, siger han.

Ikke besluttet endnu

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Sydsjællands og Lolland-Falsters politi i dag, men politiet skriver følgende i en mail til TV2 ØST:

"Vi kan bekræfte, at vi for tiden overvejer at styrke og samle nærpolitibetjeningen for Faxe Kommune i Haslev. Men den endelige beslutning er endnu ikke truffet, og forinden vil vi selvfølgelig drøfte det med borgmesteren.

I den forbindelse er vi  opmærksomme på underskriftindsamlingen i Faxe Bugten, og vi er glade for, at borgerne i Faxe er tilfredse med deres nærpoliti."

Skriv under på nettet

Man kan skrive under på protesten på internettet samt i forretninger i Rønnede, Karise, Faxe og Faxe Ladeplads. Klik HER for at læse mere om underskriftsindsamlingen.