Arbejde giver pote: Faxe er stærk på idrætsområdet

I Faxe Kommmune er de stærke på idrætsområdet. Det viser Danmarks Idrætsforbunds nye undersøgelse, hvor Faxe ligger nummer 11 ud af 93 kommuner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I Haslev Hallerne er der fyldt godt op med gymnaster, når klokken har rundet 16.00 i hverdagene.

Her træner blandt andre eliteholdet på sine trampoliner, mens konkurrencegymnasternes minihold øver serier og spring over gulv.

De frivillige fra Haslev Trampolin- og Turngymnaster står for træningen. Og de klager ikke over den måde, kommunen prioriterer idrætslivet på.

- Vi er en forening, som er glade for at samarbejde med Faxe Kommune i de faciliteter, de stiller til rådighed. Vi har et godt samarbejde og en god dialog, siger Maria Schiøler, formand for Haslev Trampolin- og Turngymnaster.

Faxe topper listen i regionen

Tilfredsheden med Faxe Kommune afspejler sig i Danmarks Idrætsforbunds (DIF) nye analyse af idrætslivet i kommunerne landet over.

Her har de blandt andet bedt 2.780 frivillige foreninger om at vurdere deres kommune ud fra 21 parametre. Parametrene hører ind under fire hovedområder: Frivillighed, økonomi, idrætspolitik og faciliteter.

93 kommuner indgår i analysen, som DIF har rangeret på en liste. Her lander Faxe Kommune på en 11. plads, og dermed ligger Faxe bedst her i landsdelen. Og det glæder formanden for Erhvervs- og Kulturudvalget i Faxe Kommune, Dorte Nybjerg (V).

 - Vi har arbejdet på koncentreret i erhvervs- og kulturudvalget og i byrådet for den sags skyld for at styrke foreningslivet i kommunen. Nu giver det så pote, så det er jeg da rigtig glad for, siger Dorte Nybjerg. 

Faxe investerer i udendørsfaciliteter

Faxe Kommune har særligt fokus på at styrke faciliteterne udenfor. Derfor oprettede de en pulje i 2016, hvor de hvert år afsætter en million kroner til det formål.

De har blandt andet investeret i et parkour-anlæg i Karise, nye mountainbikespor og udendørs crossfit-anlæg i Faxe Ladeplads.

Senest har de brugt 850.000 kroner på at etablere en ny skaterbane ved Sofiendalsskolen i Haslev. Det er der en særlig grund til.

- Vi er en kommune, der har en fantastisk udenatur. Vi tror på, at dem der bosætter sig her i vores kommune, er mennesker, der gerne vil udelivet. Derfor er det ikke kun hallerne vi investerer i. Vi investerer også i det her udeliv, siger Dorte Nybjerg.

Skaterbanen i Haslev indvies onsdag klokken 15.15 af Faxe Kommune.

Det er anden gang DIF gennemfører undersøgelsen af idrættens rammer og vilkår. Sidste gang var i 2013 op til kommunalvalget.

Her er placeringerne, regionens kommuner har fået i DIF's Kommuneundersøgelse 2017