¨

Antorini trækker omstridt skolerapport tilbage

Foto: TV ØST

Undervisningsministeren trækker omdiskuteret tilsynsrapport om skoler helt tilbage. En rapport, der blandt andet gav dumpekarakter til en skole i Faxe.

Børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) trækker en omdiskuteret tilsynsrapport om skoler helt tilbage. I fremtiden skal det være slut med offentliggørelse af oversigten over skoler under tilsyn, lover hun nu.

Gavner ikke udviklingen
- Den slags offentliggørelser gavner tydeligvis ikke udviklingen af vores skoler. I stedet er det vigtigt, at der gøres en særlig indsats for fagligt udfordrede skoler, siger hun i en meddelelse.

Den 25. september 2012 offentliggjorde Kvalitets- og Tilsynsstyrelsens sin seneste screening af de faglige resultater for alle folkeskoler - og navnene på de skoler, som er særligt fagligt udfordrede. Her figurerede blandt andet Møllevangskolen i Faxe Kommune.

"Helt uacceptabelt"
Efterfølgende fandt styrelsen ud af, at der var fejl i talgrundlaget for rapporten.

I første omgang viste nye beregninger, at fire ud af de 17 skoler var havnet på listen ved en fejl. Senere har det vist sig, at det samlede datagrundlag, som screeningerne er foretaget på baggrund af, ikke har været retvisende.

- Det er helt uacceptabelt, og jeg har derfor bedt Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen om at trække rapporten tilbage, siger Antorini.

Sagt undskyld til skolerne
- Jeg beklager dybt, at skolerne og kommunerne er blevet hængt ud på denne her måde i medierne, og jeg har givet hver enkelt en undskyldning, siger hun.

Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen har gennemført screeninger af folkeskolerne for at se, om der er skoler, som er vedvarende fagligt udfordret.

Efterfølgende har oversigten over udfordrede skoler været tilgængelig på ministeriets hjemmeside.

Men nu skal det være helt slut med at kunne se lister over skoler under tilsyn, fastslår børne- og undervisningsminister Christine Antorini.

      /ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App