¨

Anklager kræver streng straf for voldtægt

Foto: TV ØST

Dømt sexforbryder tiltalt for to nye voldtægter. Anklageren kræver indespærring på ubestemt tid.

Står det til anklagemyndigheden, så skal en 21-årig sexforbryder idømmes en af lovens strengeste straffe.

I en sag, som begynder i dag, mandag, i Københavns Byret lyder strafkravet nemlig på forvaring på ubestemt tid.

Den aktuelle sag drejer sig om to voldtægter. Den første blev begået i Haslev sidst i juli, mens den anden fandt sted i begyndelsen af august på Robert Jacobsens Vej i København.

Den 21-årige mand nægter sig skyldig, men kan ikke løbe fra en uhyggelig fortid, hvor han flere gange har været på kant med loven.

Blandt andet er han dømt for en stribe grove sexoverfald og voldtægtsforsøg i et solcenter i Roskilde.

Han blev dømt for at have truet sig til såkaldt anden kønslig omgang og forsøg på regulær voldtægt af kvinderne.

Derudover blev han dømt for at have begået røveri mod de to af kvinderne, som han røvede blandt andet mobiltelefon og dankort fra efter de seksuelle overgreb.

Overgrebene dengang fandt sted i Consul Solcenter på Algade i Roskilde. Manden var kun 17 år, da han i begyndelsen af 2007 blev idømt fem års fængsel i sagen.

Det er helt normalt, at fængselsdømte prøveløslades et godt stykke tid, før de har afsonet deres dom. Men har anklagemyndigheden ret, så burde den 21-årige være blevet bag tremmer

De to voldtægter fra i fjor blev nemlig begået, mens han var prøveløsladt. Det var blandt andet overvågningsbilleder fra den københavnske metro, som var med til at fælde ham.

Anklagemyndigheden kræver en såkaldt forvaringsstraf. Det er en indespærring i fængsel på ubestemt tid, som idømmes forbrydere, der anses som særligt farlige.

Først når lægerne og en dommer siger god for, at den forvaringsdømte ikke længere er farlig, bliver vedkommende løsladt.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App