Andel køber stor solcellepark

Andel køber Tryggevælde Solpark, som har været i drift siden starten af året, og producerer energi svarende til elforbruget i 15.000 husstande.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Solcelleparken Tryggevælde Solpark mellem Hårlev og Karise får ny ejer.

Den 55 megawatt store park er nemlig blevet købt af energiselskabet Andel. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Andel, der fortæller, at det sker for at øge virksomhedens fokus på vedvarende energi.

Solcelleparken har de købt af selskabet European Energy.

- Det er helt uomgængeligt, at Danmark får brug for meget mere energi fra vedvarende energikilder. Det er den eneste gangbare løsning på klimakrisen og på vores afhængighed af fossile brændsler, siger Jesper Hjulmand, administrerende direktør i Andel, i pressemeddelelsen.

Andel er Danmarks største energiselskab og købte i 2020 alle privatkunder fra energiselskabet Ørsted. Andel gik tidligere under navnet SEAS-NVE.

quote Andel vil gå forrest i den grønne omstilling

Jesper Hjulmand, adm. direktør i Andel

Ifølge Andel er det deres ambition at være førende inden for den grønne omstilling:

- Solen er ny energikilde for os, idet vi hidtil har fokuseret stærkt på produktion af vedvarende energi fra vind. Dette engagement fastholder vi, blandt andet via arbejdet med den kommende energiø i Nordsøen, og så investerer vi strategisk i en bred værdikæde, lyder det i pressemeddelelsen.

Her ligger Tryggevælde solcellepark.
Her ligger Tryggevælde solcellepark.

Vil producere meget mere vedvarende energi

I European Energy er man godt tilfreds med salget.

- Det samarbejde, som vi har haft med Andel omkring Tryggevælde, har vi været glade for i vores virksomhed. For European Energy er det vigtigt, at der er en vilje til at aftage den grønne strøm, som vores anlæg producerer, siger Knud Erik Andersen, administrerende direktør for European Energy.

European Energy har udviklet, opført og drevet Tryggevælde Solpark, som producerer cirka 60 millioner kilowatt-timer om året. Det svarer i runde tal til elforbruget i 15.000 husstande. Parken er beliggende i nærheden af Faxe og dækker et areal svarende til cirka 100 fodboldbaner. I forbindelse med handlen overtager Andel et 30-årigt lejemål på jorden.

Solceller Bregentved Gods
Læs også
Minister giver nyt håb for kæmpe solcellepark ved gods
Solceller Bregentved Gods
Læs også
Minister giver nyt håb for kæmpe solcellepark ved gods

European Energy vil fortsat stå for driften af Tryggevælde Solpark.

Parterne ønsker ikke at oplyse finansielle forhold omkring handlen.