Amok på hjemmeplejen - ville "smadre hendes fjæs"

En kvindelig hjemmeplejer blev tirsdag truet under et besøg i Haslev. Efterfølgende blev en mand anholdt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En helt usædvanlig sag om trusler mod en hjemmeplejer endte tirsdag med, at en mand blev anholdt kortvarigt.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Sagen udspillede sig i Haslev, da en medarbejder fra hjemmeplejen ved Faxe Kommune skulle uddele medicin til en kvinde bosat i byen.

Da medarbejderen mødte op i kvindens hjem, så mødes de imidlertid af hendes 56-årige mand, som krævede også at få piller udleveret.

Manden truede angiveligt hjemmeplejen med at "smadre hendes fjæs" og tog fat i medarbejderen, før hun flygtede fra adressen. Hun udleverede ikke nogle piller til manden, oplyser politiet.

Efterfølgende blev den 56-årige mand anholdt af politiet og var i politiets varetægt halvanden time, før han blev løsladt igen.

Helt usædvanlig sag

Faxe Kommune kan ikke tale om den konkrete sag fra Haslev - men oplyser dog, at det er helt, helt usædvanligt, at borgere truer kommunens ansatte på den måde.

- Det er meget usædvanligt, at vi står i sager med så alvorlige trusler - vi har rigtig fine relationer til langt, langt de fleste borgere, som vi hjælper. Men efter sådan en hændelse vil vi altid have et skarpt fokus på at hjælpe den medarbejder, som det er gået ud over, oplyser centerchef Morten Just fra Faxe Kommune.

Læs også
Røveren med de hvide handsker fanget
Læs også
Røveren med de hvide handsker fanget

Han oplyser, at kommunen har tilknyttet et selskab, der kan yde akut krisehjælp til de ansatte efter voldsomme oplevelser.

- En medarbejder, der har haft den slags oplevelse skal tilbydes hjælp. Men det er meget forskelligt, hvad man har brug for i den situation, og derfor er det målrettet den enkelte, siger han.

Fast procedure 

Han oplyser samtidig, at det er en fast procedure at tilkalde politiet i tilfælde af sager om udadreagerende adfærd og trusler.

- Vi vil meget gerne overlade det til politiet at afgøre, om der er foregået noget kriminelt. Men samtidig vil jeg gerne sige, at vi er rigtig gode til at løse konflikter - og der er ikke hjem i Faxe Kommune hvor vi ikke kommer, fordi vi frygter for vores sikkerhed, siger han.

Han fortæller, at kommunen samtidig arbejder på, at sikre medarbejderne, når de går på arbejde.

- Det skal være trygt. Derfor kan det være, at vi sender to medarbejdere ud til borgere, hvor der kan opstå problemer - eller at vi sender nogle bestemte medarbejdere ud, hvor der er et tillidsfuldt forhold, siger han.


Nyhedsoverblik