¨

Alle forestillinger aflyst: Lynet slår ned i biograf

Et lynnedslag har ødelagt udstyr i Haslev Bio. Indtil videre er alt aflyst. Foto: Haslev Bio

Lynet er torsdag aften slået ned i Haslev Bio. Alle forestillinger er aflyst på ubestemt tid.

Lynet er torsdag aften slået ned i den lille biograf Haslev Bio. Det fortæller forpagter Sisse Labuz til TV2 ØST.

Den lille, lokale biograf viser ikke mange film, og Sisse Labuz var derfor kortvarigt hjemme, inden gæsterne til forestillingen kl. 21 ville begynde at dukke op. Alt udstyr var klar til aftenens forestilling, men på sin telefon modtog Sisse Labuz en melding om, at der var gået en alarm i biografen.

- Vi går straks derned og finder ud af, at der er fyldt med røg og at der lugter af brand, fortæller Sisse Labuz til TV2 ØST.

Det er jo noget værre lort på godt dansk. Det er mit levebrød og det, jeg brænder for

Sisse Labuz, forpagter

Det står hurtigt klar, at lynet er slået ned i strømboksen bag bygningen. Herfra er det løbet via kablerne ind i selve biografens udstyr.

- Den er løbet direkte ind i serveren. Hvad konsekvenserne af skaderne er, ved vi ikke før i morgen, siger Sisse Labuz.

Forpagter: Det er mit levebrød

Brandvæsen og politi har været på stedet, ligesom biografens forsikring er blevet kontaktet. Alle forestillinger er indtil videre aflyst, indtil biografen har et overblik over skaderne.

Både bygningen, der huser Haslev Bio, og biografens udstyr er ejet af Faxe Kommune, mens Sisse Labuz er forpagter. Fordi der er tale om en lille, lokal biograf er der ikke tale om en guldrandet forretning. I stedet er det i høj grad lysten, der driver værket - og derfor gør skaderne ondt på forpagter Sisse Labuz.

- Det er jo noget værre lort på godt dansk. Det er mit levebrød og det, jeg brænder for. Ellers var jeg ikke forpagter i så lille en biograf, siger en trist Sisse Labuz til TV2 ØST.

I en video på Facebook fortæller Sisse Labuz om skaderne:

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App