¨

Advarsel: Bad ikke i denne smukke sø

Foto: TV ØST

Faxe Kalkbrud er åbent for offentligheden – men en naturvejleder advarer nu borgere mod badning i kalkbruddets smukke søer. Det kan nemlig give udslæt.

Søerne er turkisblå, og landskabet er råt og afgjort en udflugt værd.

Besøgende i Faxe Kalkbrud skal dog kæmpe mod fristelsen til at tage en dukkert i søerne. Sådan lyder advarslen fra områdets naturvejleder, Sara Gelskov.

- Det er farligt at bade derude af flere grunde. Blandt andet kan vandet udløse allergiske reaktioner, siger Sara Gelskov til TV ØST.

Læs også:
Kæmpe dozer til Faxe kalkbrud

Vandet gemmer samtidig på knivskarpe flintesten og på grund af de store dybder kan der opstå pludselige temperaturspring, hvor vandet på overfladen kan være 22 grader varmt, men en halv meter længere nede kan være koldt som i et køleskab.

- På grund af de store mængder kalk kan vandet være basisk, og det er det, der kan give reaktioner hos svømmere - blandt andet i form af udslæt, siger Sara Gelskov, der dog understreger, at der endnu ikke har været alvorlige ulykker i søerne.

Læs også:
Bedre naturstier ved Faxe Kalkbrud

Selv om der fortsat brydes kalk, så må offentligheden gerne færdes i området, hvis de holder sig til stierne og i øvrigt holder afstand til de store maskiner, der arbejder i bruddet.

- Det kommer helt af sig selv, når man er derude. Maskinerne er store og kører stærkt, så man vil helt naturligt holde sig på afstand, siger Sara Gelskov.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App