¨

Åbne biblioteker er en succes

Foto: TV ØST

Vi har taget godt imod de biblioteker, der tilbyder os at låne bøger - også når bibliotekarerne er gået hjem.

Antallet af biblioteker, hvor borgerne selv kan lukke sig ind og låne bøger, når bibliotekarerne har fyraften, er eksploderet.
 
I de sidste tre år er antallet af de såkaldte "åbne biblioteker" steget fra lige godt 80 i 2011 til over 250 i dag, fortæller DR Sjælland.
 
På Faxe Bibliotek hev bibliotekar Anne Kiil Jensen ellers lidt efter vejret, da hun for et par år siden fik at vide, at borgerne ville få adgang til at rende rundt på egen hånd mellem bogreolerne efter fyraften.
 
- Vi tænkte: Gad vide hvor meget hærværk, der ville blive. Og hvor mange unge mennesker ville pludselig holde deres fester på biblioteket fredag aften, siger hun til DR Sjælland.
 
Men hverken i Faxe eller nogen andre steder i landet er det gået sådan, fortæller Jonna Holmgaard Larsen, der er chefkonsulent i Kulturstyrelsen Biblioteker.
 
- Det generelle billede er, at bekymringerne for bl.a. hærværk er blevet gjort til skamme. Borgerne passer godt på bibliotekerne, og de tilfælde, der har været problemer, kan tælles på én hånd. Bl.a. en sag om nogle støjende unge i Aarhus, fortæller Jonna Holmgaard Larsen til DR Sjælland.
 
Det første åbne bibliotek i landet åbnede faktisk for præcis 10 år siden i den lille by Gjern tæt på Silkeborg,

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App