¨

8-9 gigant-vindmøller på vej til Faxe

Foto: TV ØST

To gårde i Faxe kommune ansøger nu om at få opsat kæmpemøller i den nordlige og østlige del af kommunen.

8-9 vindmøller af 130-150 meters højde er på vej i Faxe Kommune. Det er Bregentved Gods og Alslevgård som ansøger, fordi deres jord i kommuneplanen er egnet til de gigantiske vindmøller, skriver Sjællandske.

Når vi nu har en stor flade, hvor det er muligt, så føler vi os også forpligtet til at gøre noget. Hvis vi skal nå 2050-målet, så har vi en pligt. Sådan begrunder Bregentveds godsforvalter, Anders Dolmer, at Bregentved Gods arbejder på at opsætte 5-6 kæmpevindmøller umiddelbart nord for Turebyholm i den nordlige del af Faxe Kommune op mod Køge og Stevns Kommuner.

Godset går efter at opstille enten fem vindmøller, der hver har en totalhøjde på 150 meter, eller seks møller med en højde på 120 meter. Der er ikke mange fritliggende boliger i nærheden, og tættest på er Algestrup i Køge Kommune. Den ligger 1,5 kilometer fra vindmølle-området. Ifølge Anders Dolmer vil der ikke være støj eller skyggegener ved møllerne, men de vil naturligvis kunne ses.

Længere øst på umiddelbart syd for Karise, har Carsten Boserup søgt om at opstille tre vindmøller af 130 meters højde. Han ejer Alslevgård, og lejer jord og adgangsforhold ud til European Wind Farms A/S, som altså er dem, der ønsker at stille vindmøller op lige der. Ligesom Bregentved Gods er Carsten Boserup for vindmøller.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App