74-årig fængslet for medlidenhedsdrab i savværk

En 74-årig mand fra Faxe er blevet varetægtsfængslet frem til 4. juli for medlidenhedsdrab.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Retten i Odense har onsdag eftermiddag varetægtsfængslet en 74-årig mand fra Faxe frem til 4. juli. Han er sigtet for at have dræbt en 33-årig kvinde, der mandag blev fundet død i et nedlagt savværk i Tommerup på Fyn.

Det oplyser DR Fyn.

Vicepolitikommissær Jack Liedecke oplyser, at dommeren i sagen har valgt at fængsle den 74-årige for medlidenhedsdrab i forbindelse med den unge kvindes død.

- Dommeren har fundet, at der var begrundet mistanke om medlidenhedsdrab på baggrund af det materiale anklageren har fremlagt i retten, siger Jack Liedecke fra Fyns Politi.

Nægter sig skyldig

Grundlovsforhøret skete for lukkede døre, og politiet ønsker derfor ikke at oplyse yderligere i sagen.

Den 74-årige nægter sig fortsat skyldig.

Politiet offentliggjorde tidligere onsdag, at kvinden var blevet dræbt med flere knivstik og ved omsnørring af halsen. Det er også kommet frem, at hun og den 74-årige mand havde mødt hinanden via sociale medier.

Boede på opholdssted

Den 74-årige kommer fra Faxe på Sjælland, mens kvinden kom fra lokalområdet.

Ifølge TV2 Fyn har den 33-årige kvinde i en årrække boet på Nyholmgaard, der er et bosted for voksne med sindslidelser. Søndag eftermiddag efterlyste personalet på bostedet kvinden, og mandag blev den 33-årige altså fundet dræbt på en nedlagt savværk 4 kilometer fra Nyholmgaarden.

TV2 Fyn oplyser også, at den 74-årige mand både er sigtet efter §239, der omhandler medlidenhedsdrab og for manddrab. Han er blevet varetægtsfængslet på baggrund af §239 for medlidenhedsdrab.

/Ritzau/