¨

54-årig mand brændt ihjel i Faxe

Foto: TV ØST

En 54-årig delvis lammet mand fra Faxe mistede tirsdag aften livet i en brand i sit hjem.

En mand, der var lammet fra hoften og ned, brændte i går aftes inde i sit hus på Nordgårdsvej i Faxe. Politiet betegner branden som en ulykke.

- Der forestår ikke så meget mere fra politiets side. Vi betragter det her som en ulykke. Branden opstod, fordi manden lå og røg i sengen, siger Politikommissær ved Sydsjællands og Lolland Falsters Politi Kenneth Pedersen.

Klokken 19.59 indløb der alarm hos Faxe Brand og Redning. Inden da havde manden nået at tilkalde to hjemmehjælpere med sit kaldeanlæg. Den ene hjemmehjælper forsøgte at komme ind i huset, men kunne ikke kæmpe sig igennem røgen. Begge hjemmehjælpere modtog efterfølgende psykologhjælp. De er begge påvirkede af episoden, men har det efter omstændighederne godt.

Det er hverken første gang for Politiet eller for Brandvæsnet, at de oplever lignende brande. Ulykker som denne kan nemlig være svære at undgå.

- Der er ingen, der kan gå ind og sige, at man ikke må ryge i sengen. Det er jo folks private hjem. Vi kan kun opfordre til, at man ikke ryger i sengen, men det er også det nærmeste, vi kan komme det, siger Jan Simonsen, der er beredskabsinstruktør hos Faxe Brand og Redning.

03:00 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App