39-årig i retten for at stjæle isbjørne og bil

En 39-årig mand bliver fredag fremstillet i grundlovsforhør efter at være blevet taget for indbrud i Faxe. Her havde han blandt andet stjålet tre isbjørne i kongeligt porcelæn, en bil og en playstation.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et vidne anmeldte torsdag klokken 11.13, at der luskede en ukendt og uvedkommende mand omkring ved et hus på Præstøvej i Faxe. Der holdt også en Peugeot på stedet, som den mistænkelige mand forsvandt kort efter.

På grund af vidneforklaringerne fandt politiet frem til Peugeoten, der holdt parkeret ved et hus i Faxe.

Samtidig med, at politiet ankom til stedet, startede Peugeoten, men blev standset på Kornagervej. Føreren var en 39-årig mand fra Faxe, og han blev anholdt klokken 11.52. Det viste sig, der havde været indbrud i huset på Præstøvej, hvor der var blevet stjålet både smykker, tre isbjørne i kongeligt porcelæn porcelæn og Playstations, og den 39-årige blev sigtet for indbruddet.

Bilen var også stjålet

Peugeoten viste sig at være stjålet et par dage tidligere i Faxe, og den 39-årige havde i øvrigt ikke noget kørekort. Politiet fandt også en låsbar foldekniv med et blad på otte centimeter, og den 39-årige blev derfor sigtet for overtrædelse af våbenloven. Han er også sigtet for tyveri af bilen og for kørsel uden førerret,

Manden bliver fredag formiddag fremstillet i grundlovsforhør.