36-årig idømt forvaring for drabsforsøg

Den 36-årige mand er torsdag idømt lovens strengeste straf, forvaring på ubestemt tid, for drabsforsøg begået i Haslev den 4. august 2012.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I Retten i Næstved blev en 36-årig mand torsdag idømt forvaring på ubestemt tid. Det var et enigt nævningeting, som afsagde dommen over manden. Sagen drejer sig om et drabsforsøg begået i Haslev den 4. august 2012.

Den dømte stak en jævnaldrende mand to gange i brystet og én gang i skulderen med en kniv. Derefter tog manden offerets mobil, så han ikke kunne tilkalde hjælp.

Den 36-årige mand er tidligere blevet dømt flere gange for personfarlig kriminalitet, og retten valgte at følge en anbefaling fra Retslægerådet om at spærre ham inde på ubestemt tid.

En forvaringsdom kan i sager om personfarlig kriminalitet gives, når man vurderer, at den dømte vil udgøre en fare for sine omgivelser, hvis han igen kommer på fri fod.

Forvaringsdommen betyder, at det er op til retten at bestemme, hvornår den dømte kan løslades igen. Det spørgsmål vil blive taget op efter fem år bag tremmer og derefter løbende blive behandlet, så længe den dømte er i fængsel.

/ritzau/