29 medarbejdere kiggede i mors private oplysninger - nu frygter politiker for borgernes sikkerhed

En konservativ lokalpolitiker får støtte fra flere sider i en sag om snageri i hendes personlige oplysninger.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Ikke mindre end 29 forskellige medarbejdere i Faxe Kommune har kigget i hendes og hendes børns dybt personlige oplysninger i socialforvaltningen. 

Det er virkeligheden for Randi Johansson, der er konservativt byrådsmedlem i Faxe Kommune.

Politikeren vurderer selv, at kun 4 af de mange 29, der har læst akterne, har haft noget med sagsbehandlingen at gøre.

Læs også
Mor afslører: 29 medarbejdere har kigget i hendes dybt private oplysninger
Læs også
Mor afslører: 29 medarbejdere har kigget i hendes dybt private oplysninger

Derfor har hun meldt sagen til politiet og til Datatilsynet.

quote Jeg forventer , at det får konsekvenser for de medarbejdere, der uberettiget har været inde i min og mine børns sager

Randi Johansson (K), byrådsmedlem, Faxe Kommune

Formanden for den konservative partiforening i Faxe Kommune, Lars Huge, er nu gået ind i sagen med klar støtte til Randi Johansson.

- Jeg vil gerne passe på de dygtige politikere, vi har i byrådet. Og når jeg ser, hvor mange der har set på Randis sag, bliver jeg også bekymret på borgernes vegne, siger han og fortsætter.

- Vi mangler svar på, om det her er et enkeltstående tilfælde, eller er der er tale om en generel kultur, lyder der fra Lars Huge.

Det var et rent tilfælde, at Randi Johansson fik adgang til logfilen med de 29 personer, der har kigget i hendes sag.
Det var et rent tilfælde, at Randi Johansson fik adgang til logfilen med de 29 personer, der har kigget i hendes sag. Foto: Lars Andersen - TV2 ØST

For Randi Johansson er sagen ikke kun ubehagelig, fordi hun mener, at uvedkommende har kigget i hendes dybt private oplysninger. Hun frygter også , at det kan give hende problemer.

- Min bekymring er, at det kan blive brugt overfor mig eller mine børn. At det kan blive delt med uvedkommende eller blive brugt i forhold til det politiske arbejde, jeg laver, siger hun.

Løsgænger: Det kan ramme andre

Løsgængeren Lars Folmann, der ligesom Randi Johansson sidder i byrådet i Faxe Kommune, er også oprørt over sagen.

- Jeg synes, det er dybt bekymrende. Hvis det kan lade sig gøre i Randis sag, så kan det også lade sig gøre i andre politikeres og de øvrige borgeres sager. Det synes jeg er skræmmende at vide, siger han.

Byrådsmedlem Lars Folmann frygter, at andre borgere også kan blive udsat for, at uvedkommende kigger i deres mest private oplysninger.
Byrådsmedlem Lars Folmann frygter, at andre borgere også kan blive udsat for, at uvedkommende kigger i deres mest private oplysninger. Foto: Lars Andersen - TV2 ØST

Han forventer en grundig undersøgelse i forvaltningen og en ny redegørelse til i første omgang politikerne i Økonomiudvalget. Udvalget er tidligere blevet orienteret om sagen på et lukket punkt på dagsordenen.

Det sammen gør Randi Johansson (K).

- Jeg forventer, at kommunen undersøger det her til bunds. Jeg forventer også, det får konsekvenser for de medarbejdere, der uberettiget har været inde i min og mine børns sager, fastslår hun.

Fåmælt borgmester

Borgmester Ole Vive (V) understreger, at han ikke vil udtale sig om den konkrete sag. Han oplyser dog, at kommunen har gennemført en undersøgelse.

- Vi har spurgt samtlige medarbejdere, der er registret i loggen, eller deres chefer, siger han.

Faxe-borgmester Ole Vive (V) understreger, at man tager borgernes personlige oplysninger meget alvorligt.
Faxe-borgmester Ole Vive (V) understreger, at man tager borgernes personlige oplysninger meget alvorligt. Foto: Jesper Hald - TV2 ØST

Borgmesteren vil dog ikke afsløre, om der er medarbejdere, der uberettiget har været inde i akter i socialforvaltningen vedrørende Randi Johansson og hendes familie. Ole Vive vil heller ikke oplyse, om sagen har haft nogen personalemæssige konsekvenser.

- Men jeg vil gerne understrege, at vi værner om borgernes personlige oplysninger. Det tager vi meget seriøst, siger Ole Vive.


Nyhedsoverblik