24-årig kvinde ladt alene med tyv

Tyv haves - politi savnes.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Marie Millington Andersen, 24 år, hylede som en afsindig. Hun havde været ovre i klasselokalet på Haslev Seminarium for at hente noget og havde ikke været væk fra sit kollegieværelse mere end fem-syv minutter, hvor det havde stået ulåst. Da hun drejede om hjørnet og skulle til at gå ind på sit værelse, stod der pludselig en fremmed. En mand sidst i 20erne.

Manden så hendes forskrækkelse og forsøgte at berolige hende:

- Jeg leder efter Markus,« sagde han: - Jeg troede, han boede på det sidste værelse. Ved du, hvor han er?

Marie Millington Andersen foreslog ham at kigge ude i køkkenet, men undrede sig i sit stille sind. Der boede ingen ved det navn på kollegiet.

Inde på værelset åbnede hun sit lille smykkeskrin. Det var tomt. Væk var de antikke smykker - fødselsdagsgaven fra hendes mor og arvestykket fra en gammel nabo. Væk var de design-smykker, hun havde fundet i små butikker i udlandet. Alt i alt havde smykketyven stjålet for ca. 10.000 kroner.

Hun fór efter manden, men han var ikke at se i køkkenet. Så ringede hun til politiet. Hun kom igennem til Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi og forklarede, at hun lige havde taget en tyv på fersk gerning. Men til hendes store forbavselse var det svært at få et klart svar på, om politiet ville komme.

- Jeg fik at vide, at hvis jeg så tyven igen, skulle jeg selv gå efter ham og se, hvor han boede og ringe til politiet. Men jeg er bare 168 centimeter høj, skulle lillebitte mig liste efter en stor, stærk tyv? Jeg måtte spørge flere gange:

- Sender I nogen? Sender I nogen?  Det var meget svært at få svar, men til sidst sagde vagthavende: - Ja.

15 minutter senere ringede vagthavende tilbage. Politiet ville alligevel ikke komme.

- Til gengæld ville jeg modtage en kvittering med posten for min anmeldelse. Men jeg skulle ikke bruge en kvittering - jeg ville have mine smykker. Først blev jeg mundlam. Så blev jeg rasende, siger Marie Millington Andersen, som er overbevist om, at politiet ved en hurtig indsats kunne have indkredset tyven i omegnen.

Hun ville let kunne identificere ham, og hun gik straks i gang med at se fotos af både nuværende og tidligere beboere igennem på seminariet:

- Seminariet reagerede hurtigt. Men det gjorde de sløve politi-padder ikke. Derfor har hun nu klaget til politiet og Justitsministeriet, skriver Berlingske Tidende.

Regeringen søsatte i november en reform af politireformen, og justitsminister Brian Mikkelsen (K) lovede en forstærket indsats over for den borgernære kriminalitet. Samtidig skulle danskerne have specifikke servicerettigheder, så både politi og borgerne vidste, hvad de kunne forvente. Endnu er disse rettigheder ikke udmøntet, men justitsministeren lagde vægt på, at allerede fra aftalens indgåelse skulle politiet selvfølgelig rykke ud, hvor der var mulighed for at tage kriminelle på fersk gerning ved f.eks. igangværende indbrud.

Brian Mikkelsen holder ferie, og derfor lykkedes det i går ikke at få en kommentar. Ole Hald, vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, bekræfter, at politiet har modtaget en anmeldelse fra Marie Millington Andersen. Han bekræfter også, at der ikke blev sendt en patruljevogn ud til hende.

- Jeg kender ikke baggrunden for, at der blev disponeret, som der blev. Men når der er indgivet en klage, vil den blive behandlet, siger han.