¨

21-årig mand dømt til fem års fængsel for hjemmerøveri

Foto: TV ØST

Fem års fængsel og seks måneder er straffen for et hjemmerøveri på et kollegieværelse i Haslev begået i april 2014.

En 21-årig mand er tirsdag fundet skyldig i at have begået et hjemmerøveri på et kollegium i Haslev tilbage i april i 2014.

Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Manden, der i øvrigt er uden fast bopæl, blev idømt fængsel i fem år og seks måneder. Ifølge politiet er der tale om en skærpet straf, fordi en lovændring i 2011 gjorde straffeudmålingerne for hjemmerøveri hårdere, end tidligere.

To mænd var involveret i hjemmerøveriet den nat, hvor de trængte ind på et værelse på kollegiet ved at slå en mukkert gennem døren. Herefter truede de en ung mand til at udlevere et mindre kontantbeløb og til ikke at sige noget til politiet efterfølgende.

De to gerningsmænd smadrede også syv store vinduer på kollegiet.

Den anden gerningsmand er ifølge poltiet stadig ikke blevet identificeret og en tredje mand, der under røveriet sad i en bil blev tirsdag frikendt i sagen. Han blev anholdt sammen med den dømte, men Retten fandt det ikke bevist, at han vidste, at de to gerningsmænd ville begå røveriet.

Den 21-årige er tidligere dømt for røveri og har nu 14 dage til at afgøre, om han vil anke sagen om hjemmerøveriet. Han er fortsat varetægtsfængslet. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App