2 personer fængslet for gidseltagning

Retten i Næstved har varetægtsfængslet 2 mænd i 3 uger for røveri og gidseltagning i Kongsted Sparekasse sidste år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

2 mænd er blevet varetægtsfængslet frem til 11. juli for at have begået røveri mod Kongsted Sparekasse i Rønnede og for at have holdt en ansat i sparekassen som gidsel i omkring en time 20. januar sidste år.

Det skriver Ritzau.

Voldsomt røveri

Næsten halvandet år efter episoden lykkedes det mandag at anholde de to mistænkte gerningsmænd i København, og mændene er nu sigtet for det farlige røveri.

Tirsdag besluttede en dommer ved Retten i Næstved, at begge skal være varetægtsfængslet frem til 11. juli, oplyser politiet til Ritzau.

Røveriet var temmelig brutalt i forhold til andre tilsvarende kup, fordi gerningsmændene frihedsberøvede de ansatte i en times tid.

Fik udleveret større beløb

Flere medarbejdere blev bagbundet, og røverne truede sig adgang til sparekassens boksanlæg, hvor de fik udleveret et større beløb, som politiet ikke tidligere har oplyst størrelsen af.

Under forbrydelsen blev der brugt en pistol, som blev vendt mod den kvindelige medarbejder, der mødte på arbejde klokken 8.50 som den første.

4 gerningsmænd

Vidner fortalte dengang politiet, at i hvert fald 4 mænd deltog. De flygtede i en sort stationcar.

Politiet har tidligere rejst sigtelse mod en tredje person. Han er dog ikke dømt. Denne mand afsoner for tiden for en anden lovovertrædelse, oplyser politiet tirsdag.

Grundlovsforhøret tirsdag med de 2 anholdte er foregået bag lukkede døre, og politiet ønsker ikke at give yderligere oplysninger om, hvordan man er kommet på sporet af mændene.

/Ritzau/