¨

18 lærere i Faxe mistede jobbet tirsdag

Foto: TV ØST

En landsdækkende tendens rammer nu også Faxe. Undervisningschef i Faxe Kommune, Marianne Stentebjerg, kalder det for 'en sorgens dag'.

Faxe Kommune slap ikke for at afskedige lærere og dermed følge en landsdækkende tendens. Det skriver Sjællandske Medier. I løbet af tirsdagen fik 18 lærere rundt omkring i kommunen den triste besked.

Marianne Stentebjerg, som er undervisningschef i kommunen, siger til Sjællandske Medier:

- Det er en sorgens dag, det er der ingen tvivl om. Selvfølgelig primært for de implicerede lærere, men absolut også for skolelederne. Det er jo en helt anderledes situation, end når der er fuld enighed om at ophøre et samarbejde.

Fra kommunens side har man besluttet sig for ikke at afsløre, hvor mange lærere, der er blevet fyret på de enkelte skoler. Men ifølge Marianne Stentebjerg er det dog "Ret jævnt fordelt på skolerne", som hun siger.

Hun fortæller også at der er forskellige afskedigelsesprocedurer på de enkelte skoler, men at man fra centralt hold har lagt stærk vægt på, at der ikke skulle aldersdiskrimineres i forbindelse med fyringerne.

Det er altså ikke "bare" lærere, som alligevel var nær pensionsalderen, der er blevet fyret.

Og noget tyder på, at der kan være flere fyringer i sigte. Ifølge en undersøgelse fra Danmarks Lærerforening vil mere end 1500 lærerstillinger være nedlagt per 1. august.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App