¨

17 millioner liter drikkevand er hældt i kloakken

Foto: TV ØST

Vi hører det hele tiden. Miljøsnak om at vi skal spare på vandet. Men den snak har politikerne i Faxe Kommune åbenbart ikke hørt. Her har man nemlig hældt over 17 millioner liter drikkevand direkte i kloakken.

 

Det ser pænt og uskyldigt ud. Men springvandet på torvet i Haslev har i de seneste år været kilden til et massivt vandspild. Da man i 1994 lavede springvandet, byggede man nemlig ikke nogen beholder, der opsamler vandet, så det kan genbruges.

På 15 år blev der brugt 17.280.000 liter vand i springvandet. Det svarer til, at der bliver hældt over to liter vand i kloakken hvert minut, hver dag, 365 dage om året.

- Det synes jeg da, er meget uheldigt. Specielt når vi i fremtiden gerne vil være en klima-kommune, og vi taler så meget om miljø og forbrug, siger borgmester i Faxe Kommune René Tuekær (Borgerlisten).

Vandspildet er noget, der har kostet borgerne dyrt. Siden 1994 er der i alt blevet brugt 500.000 kroner i vandforbrug og afledningsafgifter.

- Lige nu er jeg kun bekendt med, at at der også er et springvand på torvet i Faxe. Der ved jeg, at der er recirkulation, men jeg er ikke bekendt med andre steder. Men jeg kan selvfølgelig ikke sige, om der er andre springvand, jeg ikke lige har kendskab til, siger René Tuekær.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App