16-årige Emma var kræftsyg - nu er hun prinsesse for en dag

For pigerne Marie Kristensen og Emma Kasumovic gik en drøm om at blive prinsesse i opfyldelse i dag. På Gisselfeld Kloster fik de en helt særlig dag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En makeup-artist er ved at lægge øjenskygge på 16-årige Emma Kasumovic, mens hun fortæller hende, at hun er verdens smukkeste pige. 

I et andet lokale er 6-årige Marie Kristensen ved at vælge en smuk prinsessekjole. 

Hvad man ikke kan se er, at begge piger har været alvorligt syge. De har nemlig haft kræft, som de stadig går til kontrol for. 

- Jeg har haft lymfekræft. Jeg havde det i to år, med det var også, fordi jeg havde et tilbagefald. Efterfølgende fik jeg også en knoglemarvstransplantation. Nu er jeg i hvert fald på den anden side, så det er dejligt, siger Emma Kasumovic. 

Artiklen fortsætter under billedet.

Her viser Emma Kasumovic sin flotte, grønne kjole frem for sin familie.
Her viser Emma Kasumovic sin flotte, grønne kjole frem for sin familie. Foto: Line Strand - TV2 ØST

Vil give dem en uforglemmelig dag

Men dagen i dag handlede om alt andet end sygdom. 

quote Det er bare sådan en lille drøm, som jeg har haft, siden jeg var helt lille. Så jeg synes det er mega fedt at kunne opleve den i dag

Emma Kasumovic, 16 år

Fredag gav velgørenhedsorganisationen Min Prinsessedrøm Marie Kristensen og Emma Kasumovic en uforglemmelig dag på Gisselfeld Kloster med forkælelse, en makeover og en seance med en professionel fotograf.

- Det er bare sådan en lille drøm, som jeg har haft, siden jeg var helt lille. Så jeg synes, det er mega fedt at kunne opleve den i dag, siger Emma Kasumovic.

Også Marie Kristensens mor var begrejstret for konceptet, der kunne se, hvordan datteren fik taget billeder i en smuk hvid kjole.

- Jeg ved, det er noget, hun har glædet sig til i flere uger, siden vi fortalte, at hun skulle være her i dag. Det er noget, som har gjort, at vi har snakket noget mere omkring hendes sygdomsforløb, fordi der har været noget positivt, som hun nu skulle få lov til i dag, siger Ditte Kristensen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Marie Kristensen på seks år bliver fotograferet.
Marie Kristensen på seks år bliver fotograferet. Foto: Line Strand - TV2 ØST

Vil give familier særlige minder

Ifølge folkene bag den særlige dag er hele idéen, at hovedpersonerne og deres familier for en stund skal glemme alt om sygehuse, sundhedstjek og sygdomsforløb. 

quote Så her prøver vi at lave en dag, hvor vi "glemmer" alt omkring sygdom. Men her får vi skabt nogle minder i form af billeder, hvor de ikke kan se, at de er syge,

Marion Krobath Olesen, stifter af Min Prinsessedrøm

- Deres opmærksomhed eller fokus har altid været sygdom. Det vil sige, at mange af de billeder, de har derhjemme, er sygdomsbilleder med fødselsdage på sygehuse og alt sådan noget, siger Marion Krobath Olesen, som er stifter af Min Prinsessedrøm. 

- Så her prøver vi at lave en dag, hvor vi "glemmer" alt omkring sygdom. Men her får vi skabt nogle minder i form af billeder, hvor de ikke kan se, at de er syge, tilføjer hun. 

Artiklen fortsætter under billedet.

Der var masser af forkælelse til pigerne, der kunne gå til og fra det fyldte kagebord.
Der var masser af forkælelse til pigerne, der kunne gå til og fra det fyldte kagebord. Foto: Line Strand - TV2 ØST

For 16-årige Emma Kasumovic var dagen helt speciel, og det kan mærkes på humøret.

- Det giver i hvert fald selvtillid og booster ens hverdag op, og det er mega dejligt, siger hun.

quote Det giver i hvert fald selvtillid og booster ens hverdag op, og det er mega dejligt

Emma Kasumovic, 16 år

Ditte Kristensen kunne også mærke på sin datter Marie, at hele dagen har været en stor oplevelse.

- Jeg tror, det betyder rigtig meget for hende, og noget hun vil tale rigtig meget om. Det kan jeg se på hende. Vi kan ligesom igen tage op, hvorfor er det, du har været her og så selvfølgelig selve oplevelsen. Og det er meget stort for hende, siger Ditte Kristensen.