¨

15-årig pige gik amok med kniv og gaffel

Foto: TV ØST

En 15-årig pige fra et asylcenter på Sjælland risikerer udvisning af landet, efter at hun i februar i år angiveligt overfaldt en pædagog under et ophold i en ferielejlighed nær Faxe.

Det fremgår af det anklageskrift, som Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har lavet forud for en retssag, der er berammet til at skulle afvikles ved retten i Næstved på onsdag.

Ifølge Sjællandskes oplysninger havde personalet på asylcentret haft så store problemer med hende, at Dansk Røde Kors henvendte sig til special- og behandlingsinstitutionen Den Matrikelløse Døgninstitution i Næstved.

Her sagde viceforstander Kenneth Thomsen ja til at modtage pigen for at sende hende i behandling.

- Jeg kan godt genkende beskrivelsen i anklageskriftet, men derudover har jeg ingen kommentarer, siger Kenneth Thomsen til Sjællandske.

Pigen blev tilbudt ophold i det, som i pædagog-kredse kaldes for en en-til-en-relation med en pædagog. Pædagogen opholdt sig derfor sammen med pigen i ferielejligheden, da det ifølge anklageskriftet gik helt galt.

Pigen er tiltalt efter paragraffen om legemsangreb af særlig rå, brutal og farlig karakter. Hun har angiveligt kastet en gryde med varm kødsovs efter pædagogen, som blev ramt på den øverste del af kroppen.

Desuden overdængede pigen pædagogen med en knytnæve-slag i ansigtet og på kroppen, ligesom hun flere gange stak ud efter pædagogen med en køkkenkniv. Pædagogen blev ramt af kniven på kravebenet.

Ifølge anklageskriftet har hun også gentagne gange stukket ud efter pædagogen med en gaffel og ramte pædagogen mellem øjnene. Pædagogen fik også flere kraftige slag i ansigtet med en porcelænsfigur, ligesom den 15-årige forsøgte at presse pædagogens krop og ansigt ned på en tændt kogeplade, skriver Sjællandske.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App