¨

Svampeforgiftning: Nykøbing F. overtager akutte patienter

For at tage presset fra Slagelse og Køge Sygehuse har Nykøbing F. Sygehus overtaget en del akutopkald og patienter. Arkivfoto

På grund af det store beredskab, der er sat ind i forbindelse med den forgiftede familie, overtager sygehuset i Nykøbing Falster en del akutpatienter og opkald.

Hvis man bor på Sydsjælland og bliver akut syg torsdag eftermiddag, vil man på akuttelefonen blive omdirigeret til Nykøbing Falster Sygehus.

Det skriver Folketidende.dk.

Det sker, på grund af det store beredskab, som er sat ind i forbindelse med den forgiftede familie fra Haslev.

Familien er blevet indlagt på forskellige sygehuse - både i Region Sjælland og på Rigshospitalet.

Læs også 12 indlagt: Familie er svært forgiftet

Tager presset

For at tage presset fra Slagelse og Køge Sygehuse har Nykøbing Falster Sygehus overtaget en del af patienterne fra akuttelefonen.

- I sådan en beredskabssituation vurderer regionens AMK - Akut Medicinsk Koordinering – hvordan ressourcerne på regionens sygehuse udnyttes bedst. I den aktuelle situation har vi her på Nykøbing Falster Sygehus overtaget en del af akuttelefon-opkaldene fra det sydsjællandske, fortæller ledende sygeplejerske Tom Hansen fra Nykøbing F. Sygehus til Folketidende.dk.

Det betyder i praksis, at nogle af de sjællandske skadestuepatienter, som ringer på akuttelefonen til for eksempel Næstved Sygehus i stedet bliver omdirigeret i Nykøbing Falster Sygehus, som så vurderer situationen og visiterer patienter.

Læs også Satans rørhat og snehvid fluesvamp: Disse svampe skal du holde dig fra

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App