Familien skal blive en måned mere på Rigshospitalet

Den congolesiske familie fra Haslev skal blive på Rigshospitalet en måned endnu, da de to piger skal komme sig efter levertransplantationer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den congolesiske familie har udsigt til en måned mere på Rigshospitalet.

De to piger, som hver har gennemgået en stor operation, skal observeres, og de er begge stadig tilkoblet en sonde, som de får mad igennem.

Det fortæller familien i dag til TV ØST.

Den ene pige er for nyligt vågnet fra koma. Begge piger er udenfor livsfare. 

Hårdt presset familie

I forgårs blev det meste af flygtningefamilien fra Haslev udskrevet fra Rigshospitalet.

Moderen Diane Kahindo er indlogeret på patienthotellet med fem af familiens børn. Faderen Benjamin Lurhabaya opholder sig sammen med de to piger, som stadig er indlagt på Rigshospitalet, da de begge har gennemgået en levertransplantation.

- Vi er meget udmattede. Det er et virkelig hårdt forløb for os alle sammen, og vi sover ikke ret meget. Men de har været virkelig dygtige herinde på Rigshospitalet, fortæller Benjamin Lurhabaya

Faderen forklarer, at alle dem, som familien har været i kontakt med på Rigshospitalet, har været meget professionelle, og de har taget sig godt af familien i deres store sorg og under deres sygdomsforløb.

Fem børn i skoleaflastning

TV ØST mødte i dag familiens fem raske børn, som efter omstændighederne har det godt, selv om nogen af dem døjer med milde fysiske efterreaktioner på forgiftningen.

De fem børn er blevet tilknyttet en skole på Østerbro, så de kan få lidt adspredelse i hverdagen, indtil familien kan vende hjem igen.   

Årsagen til, at familien mistede to børn, er endnu ikke klarlagt. Familien venter stadig på svar.