Der er lange udsigter til opklaring af forgiftningssag fra Haslev

Flere instanser undersøger dels dødsårsagen og kvaliteten af behandlingen i forløbet om den forgiftede familie. Svarene har lange udsigter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvad døde de to børn af?

Og hvad var det, der forgiftede en hel familie og gjorde to yderligere børn så syge, at de måtte levertransplanteres?

Det er nogle af de spørgsmål, som mange sidder tilbage med her en uge efter, at den congolesiske familie fra Haslev vakte opsigt, da de blev indlagt med livsfarlig forgiftning.

Men der kan gå lang tid, før man får opklaret, dels hvad der forgiftede familien, hvad de to børn døde af, og om behandlingen gik rigtigt til.

Dødsårsag mangler

Det er flere forskellige instanser, der arbejder på at opklare sagen.

Først og fremmest er det politiet, der er i gang med efterforskningen af dødsfaldene.

Selv om der ikke er mistanke om en kriminel handling i forbindelse med forgiftningen, så efterforsker man sagen grundigt, oplyser politiet.

I øjeblikket afventer man de retsmedicinske undersøgelser, som skal klarlægge dødsårsagen, og de forventes ikke at komme foreløbig.

- Jeg forventer ikke, at der kommer noget svar i denne uge, og der kan godt gå længere tid, før vi får svarene, lyder det fra Søren Ravn-Nielsen, der er efterforskningsleder hos Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi. 

Mange parter skal høres

Hos Region Sjælland har man iværksat en intern undersøgelse af beredskabet, der gik i gang, da familien slog alarm og ringede 112 for en uge siden.

Også her afventer man dødsårsagen, før man kan komme videre.

Samtidig oplyser man i regionen, at der er tale om en større undersøgelse, fordi mange parter deltog i indsatsen, og derfor er der mange, der skal høres i sagen.

Man forventer ikke at en redegørelse i Region Sjælland er klar før om tidligst 14 dage. 

Kan tage uger og måneder

Levede behandlingen i forløbet op til den lægefaglige standard? Og blev der handlet korrekt i forløbet?

Det er blandt andre spørgsmål, som Styrelsen for Patientsikkerhed skal undersøge.

Her oplyser man, at den undersøgelse kan tage uger og måske også måneder.

Årsagen til den lange ventetid skal findes i, at det er en grundig undersøgelse, som dels skal vende alle sten i sagen, men som også skal sammenholdes med politiets efterforskning.