Verdens længste? Hør Dorthe og Henriks coronasang på 44 vers

Dorthe Falck og hendes mand har skrevet en sang om corona på 44 vers skrevet på melodien til "Jens Vejmand".

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

12 måneder er gået med coronavirus hængende over os som en tung sky.

Men det stopper ikke Dorthe og Henrik Falck i at skrive sange og synge hjemme bag klaveret.

Parret har skrevet en sang om hele coronaforløbet på intet mindre end 44 vers. Sagen er skrevet løbende over de seneste mange måneder og hedder kort og godt: Coronasangen.

quote Siden Mette (Frederiksen, red.) den 11.03.20 varslede nedlukningen af Danmark, har jeg fået afløb for mine frustrationer via en on-going sang

Dorthe Falck

- Siden Mette (Frederiksen, red.) den 11. marts varslede nedlukningen af Danmark, har jeg fået afløb for mine frustrationer via en on-going sang, som startede i det små med, at jeg sendte et par vers til venner og bekendte, fortæller Dorthe Falck.

Måske kommer der flere vers

Det ene vers skrev det andet, pludselig blev det til flere og flere, og nu fremstår det som Coronasangen med ikke færre end 44 vers. 

- Om sidste vers er skrevet, kan vi jo ikke være helt sikre på, men jeg slutter lige nu med fokus på vaccinerne, som jo er én af forudsætningerne for, at vi kan få has på pandemien – forhåbentlig, siger Dorthe Falck.

Hun fortæller, at hun af venner og bekendte er blevet opfordret til at udgive nummeret.

- Rigtig mange af dem, der har modtaget mine udgydelser, har opfordret mig til at udgive den. Udgive den? Havde jeg levet for flere hundrede år siden, havde jeg nok “udgivet” den som skillingsvisen: “Coronasangen” – en krønike om pandemien, der kom som en tyv om natten, siger hun.

Om det bliver til en decideret udgivelse, må stå hen i det uvisse. Men nu bliver Coronasangen i hvert fald udgivet på TV2 ØST.

Se og hør en del af Coronasangen herunder:

Læs hele teksten her.

Hele sangteksten: