Serie
En god start

En god start - bevægelse og tarteletter



Tarteletter i tre variationer - fire personer

Tarteletskaller
200 g hvedemel (ca. 3½ dl)
1/2 tsk groft salt
150 g smør
1 sammenpisket æg

Bland hvedemel og salt. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. Saml hurtigt dejen med ægget og stil den tildækket i køleskabet i mindst 1 time.
Rul dejen tyndt ud (ca. 3 mm) på et meldrysset bord, og udstik 8 cirkler (a ca. 15 cm i diameter). Saml evt. dejen og rul den af flere omgange. Form hver cirkel til en tarteletskal ved at lægge den over bunden af en lille ovnfast skål - fx en ramakinerskål (ca. 7-8 cm i diameter) og tryk den forsigtigt fast. Prik huller i bunden af dejen med en gaffel. Stil skålene, stadig med bunden opad, på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen ved 175 grader i ca. 12-15 min. til de er gyldne. Tag skallerne forsigtigt af formene og lad dem afkøle på en bagerist.

Få hele opskriften her

Opskriften er fra UCSJ i Sorø
18/4/2017

Så er det tid til morgengymnastik og nemme retter du selv kan lave derhjemme. Katja Kafling guider os til at komme godt i gang i En god start. Programmerne er produceret i 2017.