Serie En god start

27:12

Dette afsnit

En god start - bevægelse og smykkeværksted

06/04/2017

En god start byder i dag på let bevægelse, hvor alle kan være med. Programmet besøger et smykke- og træværksted i Mørkøv og er på cykeltur i Regstrup. Vi hilser på rollatorbanden i Holbæk og lavet tomatsuppe med æg i køkkenet.Tomatsuppe

Ingredienser:
1-2 ds. tomat.
1-2 fed hvidløg.
3-4 skiver bacon.
1-2 små løg.
Evt. 1 stk. smilene æg.
Lidt smør til stegning.
Krydderi (evt. paprika, røget paprika eller lidt chilli.)
Salt og peber.

Fremgangsmetode:
Hak løget helt fint ud og svits det let i smørret. Skær imens baconen i fine tern og kom det op til løget, så de to ristes sammen. Imens pilles hvidløget.
Åben dåsetomaten, således at låget stadig sidder på, så kan man hælde lidt af ”tomatsaucen” op til løg og bacon blandingen i gryden. Tag så låget helt af dåsen, kom hvidløget direkte op i, og giv det en god omgang med stavblenderen. Pas på det ikke skvulper ud over det hele- gør det evt. nede i en håndvask eller med et viskestykke over.
Hæld hvidløg- dåsetomat blandingen op i gryden med bacon og løg. Kog det godt igennem og smag det grundigt til med salt, peber og krydderier.
Suppen kan smages til med en god bouillon, en god eddike eller hvis man kan tåle det- en god sjat fløde. Lad den koge under omrøring i 10- 15 min.
Spis suppen med et godt brød til. Og hvis der skal ekstra kraft på, så et smilene eller pocheret æg til- den cremede æggeblomme smager skønt til suppen.

Opskriften er fra uddannelsesinstitutionen ZBC i Vordingborg

Så er det tid til morgengymnastik og nemme retter du selv kan lave derhjemme. Katja Kafling guider os til at komme godt i gang i En god start. Programmerne er produceret i 2017.

Afsnit

Alle serier A - Å